Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

För er som läst min profilpresentation så vet ni att jag valt att säga upp mig från den tradingfirma jag tradat för för att i stället trada aktier för egen räkning.

Tyvärr hade jag och de andra som började där hoppats på att få ta mer del av den 10 åriga tradingerfarenhet som mina föredetta chefer har.
Men intresset för att lära ut eller dela med sig av erfarenhet fanns tyvärr inte, och när jag sa upp mig var vi enbart två eldsjälar kvar av den ursprungliga truppen, kan tilläggas att den kvarvarande killen är rätt frustrerad.
De var dock väldigt duktiga traders, och just trading är vad de bör fokusera på!

Nog om det.

Den stora anledningen är att jag anser att man som disciplinerad trader kan ha en större Edge i aktiemarknaden än i termins/futures marknaden.
Detta iaf ur mitt perspektiv som daytradar short term och aldrig äger aktier över natten.
Jag kan tänka mig att trada terminer i framtiden men då blir det nog på specifika case eller händelser då du har tillgång till fantastisk leverage.

Fördelarna jag ser med aktiehandel på den nordiska marknaden är:
  • Go where the money is: Om man gör sitt arbete ordentligt kan man till varje ny tradingdag ha en lista på aktier som har fräscha nyheter, ovanlig volym/volatilitet mm. (Detta kan vara det starkaste argumentet)
  • Tydligare och långsammare orderflöde.
  • Mindre algos, dvs mer riktig orderflöde, speciellt i aktier som är in play.
  • Jämnare trender i individuella.
  • Se vilka som handlar genom mäklarstatistiken.
  • Större utbud att nyhetstrada under dagen.
Nu säger jag inte att aktiehandel är lätt, långt ifrån lätt. Men för mig handlar det om att ta vara på den lilla edge som jag tror att jag har och maximera den i RÄTT marknad/aktie.
”You are only as good as the stock you trade” –  Mike Bellafiore (kan varmt rekommendera både bok och blogg)

  • Jag scannar marknaden efter aktier som har potential och sannolikhet att röra på sig för dagen av oviktig anledning.
  • Jag tittar efter setups med låg risk (tight stop), dvs situationer där jag snabbt kan avgöra om mitt scenario förändras.
  • Jag taimar mina entrys med att identifiera styrka, svaghet, agressiva köpare/säljare, passiva köpare/säljare, stora och små aktörer, antal aktörer, rythm och algos/manipulation i orderflödet.
/John

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.