Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Jag har tidigare skrivit om tradinghårdvara och mjukvara.

Hur man väljer att visa informationen på sina skärmar är högst personligt och har mycket att göra med vilken tradingstil du har samt marknad / marknader du behöver/vill bevaka.

Jag har sedan jag bytte till aktiehandel för någon vecka sedan laborerat med lite olika setups, listor mm som passar mig.

I början trodde jag att jag skulle övervaka massor med aktier samtidigt och la upp lite för det. Men jag tror inte jag är redo för det upplägget än då det blev så mycket att övervaka så att jag missade setups och rörelser hela tiden.
Så nu lägger jag mer focus på att göra ett gediget förarbete med aktieselection varje dag.
Jag överblickar ett fåtal, samt att 1-2 av dem i taget tar det mesta av min koncentration.
Sedan kan jag givetvis byta focusaktie för dagen, men inte lika frekvent som jag hade trott.
När marknaden är lite lugnare, tex runt lunch, så flippar jag även runt bland lite olika aktier för att hitta andra aktier in play.
Jag kikar även ibland efter avvikande volym (avvikande volym verkar ha tagits bort när OMX gjorde om sin hemsida) för att se om det är något jag missat,  har koll på Forexfactory som jag tycker ger en bra översikt och info de ekonomiska nyhetssläppen mm.
Jag har också koll på nyhetstickern i TOT och kan reagera snabbt om något dyker upp som jag tycker verkar tradebart.
I så fall tar jag upp den aktien på tradingsetupen på vänstra skärmen då de 5 fönstrena är länkade att uppdateras samtidigt.
Vid sådana tillfällen kan jag också använda en av de macroprogramerade tangenterna på mitt Ergodex tangentbord så att jag tex med en knapptryckning får upp ett intradagschart, orderläggning och avslut på en gång mm.

Jag arbetar väldigt mycket med att ha koll på massa olika nivåer i olika aktier. Genom att kontinuerligt arbeta med de naturliga support och resistance nivåerna som varje dag bildas så får jag en bättre struktur i de aktier jag arbetar med. Jag använder även hela tiden dessa nivåer vid både entry och exit.

Huvudskärm (mitt):

Mina två fokusaktier (byts ibland ut under dagen).
Jag gillar att ha fönstrena i horisontell linje då jag tycker jag får bäst översikt och känsla så.

Klicka på bilderna för förstoring.

Vänstra:

”min” lista, övriga listor, samt en tradingsetup där jag flippar mellan en hel del olika aktier under dagen, och allra längst till vänster har jag en yta som jag arbetar flexibelt med lite olika charts och ordedjup. Jag brukar även använda denna yta till att se om det är några tradebara aktier i morgoncallen.

Högra:

Terminerna (OMXS30, DAX och S&P500). Nyheter, mina orderböcker med avslut, ordrar, internet mm.

Sedan använder jag min bärbara dator vid sidan av till andra internetrelaterade sysslor, samt att jag har min riskprofilsexcel uppe på den skärmen.

Jag har också byggt en annan setup för callen med många fler orderdjup, men den har jag inte börjat använda än.

Denna setup är fortfarande under utveckling, så kom gärna med synpunkter, ideér och tips.

/ John

5 Responses to “Trading – En materialsport? 3(3) Setup”

 1. Fredrik skriver:

  Hej!
  Håller med om att det är trevlig och intressant läsning du bjuder på. Bilderna i den här artikelserien funkar tyvärr inte, vore kul att få se dem.
  MVH
  /Fredrik

 2. […] Trading, en materialsport? 3(3) Setup […]

 3. Tomas skriver:

  Hej. Jag kollade runt litet på nätet ikväll och råkade få upp din sida. Själv har jag hållit på med trading ett 10-tal år. Först med aktier, sedan uteslutande med forex samt EuroStoxx och mini S&P terminerna. OMX-terminen provade jag på en period men S&P samt EuroStoxx passar mig mycket bättre tack vare betydligt högre volymer i orderdjupet. Man kan nog kalla min trading metod för tape reading och efter en del trials and errors under årens lopp fungerar mina setups numera väldigt bra och jag kan leva gott på min trading. Jag använder GST Trader som trading applikation och länkar sedan info från den till Amibroker och Advanced GET för chartanalyser. Som sagt var mycket trevlig och informativ blogg du har.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.