Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Min Setup

Har ju kört med The Online Trader i några veckor nu och den första utmaningen har varit att hitta ett bra sätt för mig att kunna övervaka all information som aktiehandel innebär.

När jag tradade terminer så var det lättare, då hade jag ett antal orderstegar på rad för DAX, Eurostoxx, Bund, Eurodollar. En skärm med charts och en för Nyheter och Deltacharts.

Nu är det helt enkelt så mycket mer att hålla reda på att jag var smått förvirrad i början.

Andra utmaningen har varit att göra allt så visuellt tydligt som möjligt då jag aldrig kände mig hemma med grundlayouten i TOT.

Så jag har experementerat med olika lösningar och tänkte visa hur det ser ut just för tillfället.

Jag går mer och mer mot att ha fler orderdjup uppe, samt många små charts för att kunna överblicka fler papper. Skulle behöva en extra skärm enbart för det.

Jag ändrar min layout kontinuerligt ju mer van jag blir att multitaska olika aktier. Kommer antagligen ha mindre och mindre charts i framtiden känns det som då jag glor mest på orderboken och flödet när jag tradar iaf.

Huvudskärmen:

Min  länkade huvudtradeyta, översikt över omxs30 samt möjligheten att trada omxs30 terminen, två avslutstickers med olika filtreringar mm.Vänster skärm:

Två till tradingytor samt några listor.


Höger skärm:

Nyheter med lite olika larm, Min orderinformation, orderflöde för terminen, en del charts som varierar från dag till dag beroende vilka bolag som är in play, klickar även ibland upp orderdjup och flöden för dessa aktier och tradar dem på denna skärm, klocka mm.

Hade även dax, s&p mm tidigare, men har inte dem uppe längre pga av platsbrist samt att jag bara använt terminen främst som en indikator till min aktiehandel och då har omxs30 räckt.

Sedan har jag min fjärde skärm i form av min laptop där jag kör Skype och har min riskkalkyl uppe.

Gör säkert ett lika dant inlägg om några veckor igen så får vi se hur det ser ut då, när jag började såg det ut så HÄR.

Frågor / tips?

Mvh

/ John

6 Responses to “Min Setup”

 1. kalel skriver:

  Själv kör jag 4 skärmar med i princip bara orderdjup, avslutsticker, nyhetsticker och ibland avslutsticker för enskilda aktier.

  • John Lönnqvist skriver:

   Kalel.
   Tack för inblicken.
   Känns som att jag ev går mot något liknande. Kommer dock alltid arbeta med en del charts pga av att jag tradar utifrån en del nivåer och i vilket tempo priset arbetar mellan vissa nivåer mm.

 2. […] placerar jag ut de mest intressantaste av dessa aktier jag just tittat på i min setup. Jag har plats för 4 st aktier som jag har färdiga tradingsetups för, samt en del småcharts så […]

 3. […] som jag också håller koll på, eller rättare sagt letar möjligheter i. Som ni sett i Min Setup så har jag avslutstickern i mitt huvudfönster. Denna är en avslutsticker för alla aktier på […]

 4. […] jag får bäst översikt och känsla så. UPPDATERING 20101026: Min nuvarande setup finner ni HÄR: Klicka på bilderna för […]

 5. […] i dessa tills dessa att marknaden öppnar och visar vägen. Därefter lägger jag upp aktierna i min setup så att jag kan ha översikt över dessa under […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.