Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Back in Business

Har kännt mig lite krasslig under några dagar och tradade därmed inte mer än någon timme igår innan jag såg i kors och la ned.

Har dock tryck två 9 + timmars sömn de senaste två nätterna och är åter på topp.

Första gången som jag får känna på aktie earningssässongen i dag då bla SKF och GETI kvartalsrapporterat.

SKF har jag småscalpat för att få in en känsla av den ökade volatiliteten. Klämt ut ca 14 tick än så länge. Har sett så många bra lägen i skf som jag tyvärr tvekat på och därmed missat bra trades. Men det är fantastiskt vad roligt det är att trada papper som rör sig så här.

GETI var för rörig och jag rörde den inte alls, men jag är exalterad över att det är Earningsseason.

Morgonens Scalping i SKF nedan. Uch vad många missade lägen jag ser när jag tittar på denna bild. Är speciellt missnöjd med traden jag tog lång från 167 och tog ett tick på strax innan den rusade upp, skärpning John!!!!

Ses senare

/ John

4 Responses to “Back in Business”

 1. Peder skriver:

  Trevligt att se att du lägger upp bilder på din handel, tar du alltid nakna positioner och arbetar med förutbestämmda SLnivåer eller använder du dig av hedge? Personligen arbetar jag med att scala ut positioner som går fel och bygga upp en hedge via motsatta positioner. Detta är dock en relativt ovetenskaplig och ytterst personlig approach då min handel bygger på en modell med 5 delar och helt är anpassad för indexterminer.

  MBH
  Peder

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Peder.
   Alltid naket, ibland dock med kalsonger på ;)
   Låter spännande med din hedgestrategi, skulle vara kul att höra mer om den.

   Mvh
   / John

   • Peder skriver:

    Inte så avancerat egentligen. Den bygger på en viss självinsikt att min erfarenhet/kunskap inte är tillräcklig för att kunna konkurrera med algos, institutioner och mäklare som handlar på båda sidor av böckerna. Modellen bygger på att tradingkapitalet är uppdelat i fem delar där en normal entry är två delar. Därefter används två delar till att låsa in kapitalet om indexet går åt fel håll och den femte för kalibrering samt snittning.
    Ett exempel: 2 delar long@ 1000 därefter vänder börsen ned och 2 delar kortas @ 994. Då sitter jag med en inlåst förlustposition motsvarande 40%*6p. Vid nästa situation som jag finner som en lämplig entry, oavsett om det är kort eller lång går jag in med den sista delen och har då 3delar i en riktning, en exposure på 150% gentemot de 2 delar som ligger som motsvarande hedge. Denna femte del får en mycket tight SL ofta motsvarande mindre än en procent. Idéen är baserad på min egen personliga tradinghistorik som har visat att jag ytterst sällan tar position i fel riktning två gånger i rad och på detta vis håller jag nere max drawdown. Lite luddigt förklarat men jag tror att du förstår.

    Detta är nog en ganska annorlunda approach men den fungerar bra för mig, och troligen för andra som inte är allt för förtjusta i att realisera förluster. Jag skissar för närvarande på att kunna implementera den även vid tsunamitrading, då en position som går åt rätt håll snabbt utökas. Kan återkomma vid ett senare tillfälle om jag finner något bra mönster för detta för omxterminen.

    Trevlig kväll

    • John Lönnqvist skriver:

     Hej Peder.
     Tack för din förklaring och att du delar med dig.
     Verkligen en intressant Money management strategi.
     Jag är också inne på banan att snabbt utöka positioner som går åt rätt håll. Tradade lite så i dag i Swedbank som du ser under Dagens Bästa/Sämsta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.