Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer


Det är verkligen fullt med möjligheter i marknaden för tillfället i och med att många bolag kvartalsrapporterar.

Jag lider dock fortfarande av den hemska sjukdomen ”brutal kortsiktighet” och är inte med på de största rörelserna på de sätt jag skulle vilja. Jag skulle behöva sitta på händerna mer när jag är i mina positioner, men jag är på god väg.

Bästa:

Har tradat Swedbank en hel del i dag då den kom med siffror i morse.

Var in och ut mycket utan att riktigt få tag på något momentum. Jag kände dock på mig att vi skulle fortsätta upp en bit strax efter 11.00. Testade först att köpa den på 98,35 men fick inte med mig några andra köpare och tog ett tick i vinst på den traden innan den vände ner för att testa nivån på 98,25.

Strax därefter kändes det tunnt på säljsidan trots att säljarna fortfarande höll ett litet grepp om aktien. Jag la upp ett bid på 98,30 som jag blev fylld på i säljarnas sista suck. Köpte lite till på både 98,40 och 98,50.

Tog ut en del på 98,55 då aktien har en tendens att göra osköna pullbacks.

98,50 höll och jag köpte in mig igen på 98,60 och 98,70.

Tog ut lite under resan upp samt på mitt slugiltiga target vid 98,75 då vi hade tidigare recistance vid 98,80.

Sämsta:

Kungsledens rapport var lite knepig. Det verkar som att den tolkades som positiv i media, men jag såg tydliga stora säljare i orderflödet.

Jag var kort på 55,25 vid två tillfällen då det kändes som att aktien minst skulle ner och testa 54. Det var riktigt lurig action i den där rangen som var ruskigt seg men bidrog till en del volym då många av de stora gossarna låg på varsin sida och fyrade av.

Jag var negativ tills jag såg DI fladdra upp att rapporten var positiv och tänkte att det kanske skulle komma in lite småsparare eller liknande och stoppade mig för att gå lång i stället 55,25 som är den sista gröna plupp ni ser.

Jag har dock svårt att lita på något fundamentalt jag läser i DI när jag ser motsatsen i orderflödet. GSI låg nämligen och sög upp alla köpare på 55,50 vilket gjorde att jag tog tillbaka ett tick i vinst på min sista trade.

Mitt fokus blev därefter ockuperat av andra aktier och jag missade själva moovet

Läxan: Lita alltid på orderflödet.

Ses i morgon.

Mvh

/ John

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.