Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Jag, en HFT?

Morgonens handel i SWED A har varit intensiv och minst sagt lik en High Frequency Tradingrobot.

Har hoppats på uppgång och bryt från rangen som bildades, men då jag inte fick någon vidare indikation på uppbryt så var jag i stället in och ut i ett snabbt tempo då aktien betedde sig ganska knepigt, men någorlunda läsbart.

Dax att vila ögonen nu ett tag innan det är dax att hugga tänderna i Boliden och Kungsleden.

Ses senare.

/ John

8 Responses to “Jag, en HFT?”

 1. gustav skriver:

  sätter du någon stop loss när du tar en position? känns som du går in och ut hela tiden och om det inte rör sig i den riktningen du tror det ska röra sig direkt så verkar du gå ur positionen omgående.
  är det online trader du använder? handlar du ett papper åt gången? jag är en swing trader men det skulle vara kul att köra daytrading/scalping under en period och se hur det går…

 2. John Lönnqvist skriver:

  Jag har alltid en mental stop loss när jag tar en trade i form av att jag vet alltid vart jag ska hoppa ur om det inte går som jag tror. Jag kan ibland hoppa ut på samma pris som jag köpte, ta några tick i förlust mm, Men det är helt olika från trade till trade då marknadsdynamiken är annorlunda i olika aktier samt beroende på vilken tid under dagen det är och hur aktien beter sig jämfört med hur den betedde sig när jag tog traden i form av orderflöde.
  Jag tvekar eller funderar aldrig en gång extra innan jag tar en förlust, jag hoppas heller aldrig på att priset kanske vänder, det gäller att ha stenhård disciplin på sig själv i de situationerna.
  Jag tradar det som marknaden visar, ibland lite längre positioner, ibland och ofta rätt korta. Arbetar på att försöka vara lite mer långsiktig dock.
  Yes, Jag kör TOT, ladda hem och prova, finns två veckors trial.

  Kör hårt.
  Mvh
  / John

 3. Nybörjare 0.1 skriver:

  har sett att du har 2 knappar i din köp/sälj-ruta som heter ”KöpPåSäljnivå” och ”SäljPåKöpnivå”, är det en standardfunktion i TOT eller något du knåpat dit själv?

 4. Martin skriver:

  Är ny på tradingområdet så har ett frågor jag hoppas du kan besvara.
  Skulle vilja veta mer om orderdjup, avslutsticker och mäklarstatistik. Gärna också hur samspelet däremellan fungerar.

  Du skrev i frågan ovan att du kan ”hoppa ut på samma pris du köpte”, vad menas med det?
  Mvh

 5. […] skrev i frågan ovan att du kan ”hoppa ut på samma pris du köpte”, vad menas med det? […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.