Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Mycket av mitt fokus har legat på Volvo i dag då de kvartalsrapporterade. Har varit in och ut väldigt mycket i den i dag, säkert ett 20 tal trades, med endast en förlusttrade som var på ett tick.

En del av förmiddagens Volvotrading nedan:

Bästa:

Då Alfa Laval rapporterade i morse så hade jag bevakning på denna.

Efter morgonens vilda action så lugnade priset ner sig en aning och bildade support vid 121.

Jag var tidigt intresserad av denna nivå och ville gå kort om vi bröt och höll priset under 121.

Som ni ser ville priset upp och jag lämnade den ifred och fokuserade i stället på att Run-Kicka Volvo uppåt.

När jag åter fick upp ögonen för aktien så hade vi brytit 121. Det hade bildats en liten tvåticksrange precis under nivån vilket kan tyda på att någon håller offret under 121 precis som jag vill att de ska göra.

När jag tittar på orderdjupet så ligger bid på 120,50 och offret på 120,70. Ingen säljer på 120,50 och jag avvaktar för att se vad som händer. Plötsligt flyttar en säljare ner till 120,60. Någon provar direkt att köpa lite på 120,60 som håller, och jag vet därmed att det inte är en algo som ligger och bluffar 120,60 på säljsidan.

Jag letar nu efter en aggressiv säljare ska komma in och sälja på 120,50. Jag ser någon som säljer 2000 och jag säljer också omedelbart på 120,50.

Aktien avvaktar och jag arbetar lite på den genom att printa ner aktien med låg volym som ni ser av de senare två röda plupparna.

Det ligger en stor köpare som ser ut att vara riktig på 120 och jag tar därmed ut hälften på 120,10. Köparen på 120 tas efter ett tag ut och jag hoppas på nedgång ner mot 118. Jag hade dock ögonen på den lilla pivot som under morgonen avvisat säljarna på 119,60. Nivån såg ut att avvisa även nu och jag tog i samband med att nya köpare kom in ut resterande vid den tillfälliga botten vid 119,70.

Sämsta.

Tog tyvärr ingen bild av denna trade. Men jag förlorade tre tick i Husqvarna som jag försökte köpa när den gjorde en liten pullback i morse. Att köpa Husq visade sig vara en dålig ide (speciellt om man tittar på hur den utvecklat sig under dagen) och jag hoppade ut när det kom in lite aggressiva säljare.

No big deal.

Trevlig Helg.

Mvh

/ John

2 Responses to “Dagens Bästa / Sämsta”

 1. Denny skriver:

  Hej John!

  Tackar först som så många andra för dina fina blogg och detaljerad beskrivning av din trading.

  Ser ut att varit en lyckosam dag idag : ) . Jag var även inne i volvo idag och la en självsäker order i öppningscallen, men blev tveksam då den inte rörde sig som jag trodde den skulle i och med rapporten, höll den dock till 94,65kr eftersom jag var ganska trygg med att den skulle röra sig norrut.

  Har du någon långsiktlig portfölj? hur ser din profit ut en dag som denna inkl courtage?

  MVD Denny

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Denny.
   Tackar :)
   Kyligt att hålla den på det sätter. Själv tar jag aldrig så stor risk i marknaden.
   Har ingen långsiktig portfölj för tillfället, men det är något som jag skulle vilja arbeta på i framtiden.
   Jag har valt att inte dela med mig av min privatekonomi i bloggen, men jag hade en rätt bra dag.
   Kör fortfarande rätt liten size dock så jag har en bit kvar till de stora grabbarna.
   Hör gärna av dig om det är något du skulle vilja läsa mer om i bloggen.
   Mvh
   / John

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.