Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Dagen har i stort sett bestått i av ett stort misstag, nämligen att jag fastnade i att trada Telia då jag i stället borde sett mig om efter mer volatila papper.

Hade tex Scania på radarn som har rört sig väldigt mycket i dag, men jag fastnade lite i Telia tyvärr.
Dessutom så förväntade jag mig mer av aktien än vad som levererades. I och med det, samt att den var extremt seg gjorde att jag inte multitaskade aktier på det sätt jag bör göra.

Bristen på momentum i Telia gjorde att jag hoppade in och ut väldigt mycket då det låg en del tunga säljare och tryckte på.

Därav blir det ingen bästa / sämsta i dag, utan mer en massa trades i Telia.
Tror alla utom en liten rackare var med vinst iaf.

När jag ser chartet ovan så tänkter jag givetvis: Hmm, kanske skulle suttit på händerna efter andra entryn lång på 55,75!!
Jag var i stort sett lång hela vägen upp iaf, bara mer eller mindre.

Men men, man kan aldrig veta :)

Ses i morgon.

Mvh

/ John

20 Responses to “Dagens Bästa / Sämsta”

 1. db skriver:

  Hur stora possar kör du med för tillfället? Risk/tick?

 2. BD skriver:

  en riktig scalper =)
  känns som du applicerat det du lärde dig av din terminstrading på aktiemarknaden – o det funkar. schysst!

  sen kan man ju alltid, med facit i handen fråga sig varför du inte var lång hela tiden, men det är ju bakspelslir.

  • John Lönnqvist skriver:

   Yes. Alltid lätt att vara efterklok :) Så är det alltid med trading. Att i efterhand titta på charts är världens enklaste, att verkligen trada den högra spalten i chartet som ännu inte finns är inte lika lätt!!! :)

 3. Martin skriver:

  Innebär 100 kr per tick i risk att du går in med så mycket pengar att ett tick upp eller ner motsvarar 100? Vad är det som avgör hur stort ett tick är? Har sett att en del aktier tickar upp/ner med ett öre medans andra tickar upp/ner 50 öre. Antar att det är baserat på någon procentsats av priset på aktien?

  Tack på förhand,
  Martin

 4. Erik skriver:

  Hej John!

  Tack för en mycket trevlig blogg!

  Har bara en kort fråga. Har precis läst boken ”Mastering the Trade” (har för mig att du läst den också), funderar lite över avsnittet där författaren skriver om ticks. I boken visar han finfina diagram på ticks som jag inte hittar i min Online Trader.

  Har du koll på vad man söker på för att få fram ticksen i digram så man ser hur de pendlar?

  Mvh

  Erik

 5. andrew skriver:

  Har sett idag att ABC vräker ut Getinge och håller priset mellan 144 och 145. Vad skulle man ha för intresse att hålla ner priset när man säljer ut så stora mängder som ABC gör?

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Andrew.
   Antagligen har de en stor order att göra. Med en smart orderläggning försöker de nog inte påverka priset för mycket och säljer därmed så mycket de kan innan de eventuellt tar en paus, låter priset komma upp lite för att igen kunna sälja på högre priser.
   Men men, jag spekulerar bara i ovanstående!!

   Mvh
   / John

 6. kvällsmix skriver:

  Kan inte själv blanka hos min bank men det vore klockren strategi att sälja getinge vid 145 för att återköpa några tick lägre.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.