Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Relativt lugnt tempo på börsen i dag trots att vi stängde gapet. Kan vara jag som tradar fel aktier dock, samt att vi inte har några rapporter eller liknande i dag ?
Har fått kämpa in varje liten trade tycker jag, men har funkat ok ändå.

Bästa:

Boliden:
Var kort några gånger i Bol i morse, men missade tyvärr när den bröt ner runt lunch. Det ni ser på charten ovan är tre trades. Först köpte jag 121,60 och tog tyvärr bara ett fegtick då jag helt plötsligt tvekade på min förmåga att taima botten. Sen köpte jag 122 och tog ut 122,20 samt 122,40.
Bästa traden får bli när jag såg att säljarna höll 122,50 och jag sålde 122,40. Ut runt 121,90.

Sämsta:

Jag blev grundlurad i Hexa i dag när den gjorde en pullback upp till vad jag tyckte var en riktigt bra setup att gå kort vid tidigare resistance på 152,40. Jag gick kort 152,30, blev riktigt utskakad och såg sedan aktien nå mitt tidigare utsatta target på 151,70-151,80 då det var nivån för det senaste brytet uppåt.  Höll dock tight så det blev inte särskilt dyrt. Men ack så irriterande när man har rätt, men ändå fel  :)

Ses i morgon.

/ John

11 Responses to “Dagens Bästa / Sämsta”

 1. Emil skriver:

  Hej John,

  Funderade du på att gå kort när Hexa bröt 152,40 igen?
  Såg ut att gå väldigt snabbt ner igen

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Emil.
   Jag var samtidigt kort både Boliden och Volvo, så jag kunde tyvärr inte fokusera tillräckligt mycket på en vältaimad re-entry i Hexa.
   Nivån gick rätt fort också.

 2. Peder skriver:

  Hur många aktier kör du samtidigt?

  Jag är imponerad av bla. dig och Anders som verkar kunna följa med i flödet i så många olika papper. Själv följer jag bara omxterminen aktivt samt ES, DX, EUR, Olja samt VIX passivt.

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Peder.
   Jag håller närmare koll på orderflödet / beteendet på 4 aktier samtidigt. Sedan bevakar jag ca 7-8 st till från charts. + omx förstås.

   Jag har svårt att ha splittrat fokus på orderflödet när jag har tre positioner på samtidigt, men två går rätt bra. Men detta är för att jag är så intensiv i min stil.
   Önskar ibland att jag hade längre tidshorisont på mina positioner så skulle jag kunna slappna av lite bättre :) Arbetar på det!!!
   / John

   • John Lönnqvist skriver:

    Hade förresten lite svårt att anpassa mig till multitaskingen i början då jag också var van att stirra på ett eller två index sen tidigare.
    Men jag blir bättre och bättre på det.

    • Peder skriver:

     Ja det verkar ju onekligen som att det går åt rätt håll för dig! Såg ditt senaste inlägg om bla. omx. Själv bettar jag starkt på att 1080 området håller och att vi för närvarande bygger styrka för ett kraftigt utbrott uppåt. Nästan alla svenska FAnyheter styrker ju att Sverige går bra och bristen på placeringsalternativ p.g.a av konstgjord låg ränta skall ju inte underskattas. Vidare verkar de flesta som sysslar med EWT (jag gör inte det men följer andras tankar lite passivt) anse att ES ligger i våg 4 av huvudvåg 3. Denna ska tydligen karaktäriseras av en mindre nedgång som antar ett konsolideringsliknande mönster innan våg 5/3 lyfter börsen ordentligt. Ska bli spännande att se om de får rätt..

     Hur går det med att öka sizen? Själv närmar jag mig nivån där jag har planerat att göra det, ska bli intressant att se hur jag klarar av att ta mer heat :-)

     Trevlig kväll

     • John Lönnqvist skriver:

      Jag försöker sakta men säkert att öka min minimisize. Fast det har mer blivit att jag försöker öka på min size något pris upp när det ser ut som att jag får rätt. Men fegar helt klart fortfarande för mycket.

      Har du investarat alla dina 5 nivåer i din långa position än? (om jag förstod dig rätt gällande din MM strategi)?

     • Peder skriver:

      Nej jag har åkt på en rätt trist förkylning (samma som dig kanske) och orkar inte sitta framför en skärm särskilt mycket så positionerna har bantats ner. För närvarande ligger dom lite dåligt till men det är å andra sidan inte så stor exponering. Om du av någon outgrundlig anledning är intresserad så har jag en tradingdagbok på revancha under signaturen Cui Bono?

     • Peder skriver:

      Tillägg: Bara trevligt om du vill läsa såklart men jag har svårt att tro att du kan finna det särskilt intressant då det bara är index. Tidigare inlägg såg rätt oförskämt ut på slutet och det var givetvis inte meningen:-)

     • John Lönnqvist skriver:

      Jag reggade mig på revancha förrut, men nu kan jag inte hitta länken? Finns ju en del skrivet av dig på placera.nu också, men jag antar att det inte är där du menar.

      Till dig som tradar index skulle jag rekommendera Don Millers Blogg http://donmillereducation.com/journal/

      Jag hämtade mycket inspiration där förrut när jag handlade med index. Även om du inte är intresserad av att taima entrys etc på samma sätt som honom så skriver han mycket bra kring trading.

      Bra eftermiddag för din depå kan jag tro :) Spännande nivå här runt 1100.

      Krya på dig.
      / John

     • Peder skriver:

      Tack för tipset, ska titta på sidan när jag mår bättre.

      Nja det gick sådär, fick anpassa depån för sängvila ett par dagar så det blev +-0dag. Ligger hedgad med positioner både upp och ned, planen är att luften går ur omx torsdag+fredag pga brist på drivkraft från usa innan fortsatt uppgång kan ta vid. Får se om det stämmer :-)

      http://revancha.forum24.se/revancha.html Borde funka.

      Trevlig kväll

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.