Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Tangentbordet

För att göra min trading smidigare så har jag ett speciellt tangentbord från Ergodex.
Detta tangentbord går att använda till i stort sett alla datorprogram, spel etc.

De flesta tradingmjukvaror har shortcuts för att hantera olika funktioner i programmet.

Med detta tangentbord kan jag lägga in macron för olika funktioner i The Online Trader att styras från en knapp i stället för flera kombinationsknapptryckningar på tangentbordet.

Vill jag tex handla 3000 aktier i stället för 2000 som redan är inskrivet i min orderstege så kan jag i stället för att trycka, backspace backspace backspace backspace 3 0 0 0, trycka på en knapp så är det klart ( 8 flugor i en smäll ).

Eller vill jag i en knapptryckning öppna ett intradagschart, Clicktradingmodulen samt avslutsticker för en aktie så kan jag göra det på ett smidigt och snabbt sätt (ctrl+I ctrl+k ctrl+T).

I övrigt har jag lite andra funktioner för att få upp ett nyhetsfönster, rit och sparfunktioner mm.

Till vänster har jag knappar för att:

 • Flippa mellan olika charts/aktier (Nerpil+enter), rita linjer(hålla ner ctrl), ta bort en linje (del), kopiera en linje (ctrl+2), spara linjerna i ett chart (ctrl+S).

Mitten:

 • knapp för att öppna intradagschart, avslutsticker och orderstege (se ovan). Öppna nyheter för en aktie (ctrl+N), öppna en orderstege…………………………………………….

Till höger:

Olika volymknappar, tex 500, 1000, 2000, 3000 osv(se ovan). Samt en backspaceknapp om jag vill ta bort volymen i orderstegen helt för att skriva in något manuellt från mitt vanliga tangentbord (tex om jag får en delvis fylld order eller liknande).

Under plastbrickan kan man lägga ett papper om man tex vill skriva markeringar för knapparna eller liknande. Kanske borde lägga dit en tusenlapp eller nått som påminner mig om verkligheten i det här spelet!

Den lilla peng som ni ser längst upp till vänster fick av en dam i Thailand. Vi besökte ett gammalt tempel där de hade någon ritual eller liknande. Var någon form av söndagskyrka för det var nästan bara jag och Jasmin där som var turister. Plötsligt kommer det fram en gammal skrynklig dam, räcker fram kronan till mig och säger ” goooood luck fuuu yooou”. Jag är inte skrockfull, men tyckte att den var värd att spara som ett gott minne :)

Det verkar finnas möjligheter att programera macron i vanliga tangentbord också. Hade jag inte Ergodex tangentbordet skulle jag kunna tänka mig att tex lägga in volymmacron och lite olika snabbfunktioner på F1-F12 tangenterna.

Gjorde en liten snabb sökning och hittade två program som verkar funka för detta, har dock inte själv provat dem:

AutoHotkey och Keyboard LaunchPad

Om det är någon som prövar ovanstående program får ni gärna höra av er och berätta hur det funkar.

Vi hörs

/ John

3 Responses to “Tangentbordet”

 1. Peder skriver:

  Spaceat :-) Har du upplevt problem med Ergodex någon gång i form av tex. laggningar eller att det hänger sig?

 2. John Lönnqvist skriver:

  Tjena Peder.
  Nej den har varit väldigt tillförlitlig under det ca året jag använt den.
  Är minst lika snabb som det vanliga tangentbordets knappar.

 3. […] kan ni läsa om här: http://www.bullbeartrading.se/2010/11/22/tangentbordet/ window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "164229136937032", status: true, cookie: true, […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.