Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Året är 2001 och jag är hemma i Stockholm över sommaren.
Under denna period åker jag Snowboard professionellt i Landslaget och Olympialaget. Jag tävlade i Halfpipe där jag som bäst var rankad tia i världen och tvåa på junior VM och Big Air där jag som bäst kommit femma på VM.

Jag är hemma hos en kompis som prenumererar på Unga Aktiesparares Stock Magazine.
Jag sneglar på bordet och uppmärksammar att killen på framsidan av tidningen är en snowboardåkare. Lustigt tycker jag då han också har en limited edition jacka från Bonfire som dessutom inte kommer ut förrän nästa år. Han har också samma handskar, bräda…….. men va f*n det är ju jag!!!!

Jag tänker tillbaka på vintern och kommer ihåg dagen jag och några kompisar var och droppade lite klippor i en ravin i Sälen. Det var några fotografer där vilket inte var något ovanligt, det är dock inte alla gånger som man vet vart bilderna tar vägen. Kul iaf att det så här på efterhand skulle vara Unga Aktiesparares tidning.

Jag fick frågan för någon dag sedan om jag inte kunde lägga upp några bilder när jag hoppade, så jag dumpar några här under:

24 Responses to “Cover på Stock Magazine”

 1. Martin skriver:

  Vill du gå in på vad du omsätter per dag? :)
  Mvh

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Martin.
   Visst, omsätter ca 4-8 miljoner per dag

   • Daniel M skriver:

    Hej,

    Jag har gjort min första dag som hobby-daytrader idag. I samband med det har jag också försökt läsa så mycket som möjligt om ämnet. Hittade till den här trevliga och inspirerade bloggen och har redan tecknat mig för nyhetsbrevet. Men jag blev lite konfunderad nu när jag såg hur mycket du omsätter per dag och vad du har för mål att tjäna per dag:
    ”Målbild: +3000 kr / dag
    Minimitarget: + 2000 kr / dag.”
    ( http://www.bullbeartrading.se/2011/01/12/2011-kvartal-1/ )

    Blir det inte mer pengar över när du handlar med dom summorna? Vad ligger dina min-, max- och snittordrar på om du skulle uppskatta?

    • John Lönnqvist skriver:

     Hej Daniel.
     Kul att du är intresserad av att börja.
     Jag var extremt kortsiktig i min handel tidigare. Var ute efter ett par tick per trade. Då blir omsättningen hög.
     Numera handlar jag mest index och siktar på 10-20+ punkter då marknaden på extremt kort sikt mest studsar omkring och orderflödena och orderböckerna i aktier är svårlästa.

     Hur har det gått efter första dagen? Det vanliga är att man ger mer än vad man får i början.

     Mvh

     John L

     • Daniel M skriver:

      Hej,

      Första dagen backade jag 300:-. Andra dagen 30:- och då med en omsättning på ca 530000. Så jag var ganska nöjd med att det inte hade blivit mer, ända till jag förstod att jag visst skulle betala courtage på mina affärer. Så då förlorade jag 900:-. Jag handlade bara med OMXS30 Bull and Bear på ett baskonto hos Avanza. Eftersom de överallt benämnde dessa som fonder förutsatte jag att det skulle vara courtagefritt eftersom så är fallet med handel av fonder hos dem. Surt sa räven… Men nu vet jag inte vart jag skall handla riktigt. Jag har suttit och läst på CMC markets hemsida nu för att se om det kan vara något. Där verkar vara lågt courtage iaf. Men jag har inte riktigt förstått hur det funkar hos dom. Har du något tips på vart jag skall handla för att det inte skall bli för dyrt.

      /Daniel

     • John Lönnqvist skriver:

      Hej.

      Om du är intresserad av CFD:s är det IG Markets du ska köra.
      Jag arbetar visserligen för dem men med branchinsikt är IG rätt långt framför sina konkurrenter gällande orderläggning, hastighet mm vilket gör att det blir billigare för kunden att trada med ett sån upplägg än om du får requotes mm som hos många konkurrenter.

      Mvh.

      John L

 2. Emil skriver:

  Snygga bilder.

  Vad gör du för trick där man ser sockertoppen i bakgrunden?

  • John Lönnqvist skriver:

   Hehe. Ja det kanske blir nästa cover ;)

   Nä jag har dålig erfarenhet av det. Kolla med Anders eller BB Trader, de är nog duktigare än mig.

   • Peder skriver:

    Provar nog att köra på själv under dagen och ser hur d går istället:-)

    Har du fått till det med en KF som tillåter blankning hos avanza förresten? Vore uppskattat om du har tid och lust att skriva om det i så fall.

    Lycka till idag

    • John Lönnqvist skriver:

     Tjena.
     Ja det brukar vara det bästa :)

     Jag kan rekommendera Victory Life som jag vet fungerar till de flesta mäklare.

     Kolla in Volvo i dag.

     • Peder skriver:

      Spännande rörelser idag, inte bara volvo.

      Tyvärr hann jag inte med där,KF:en är rätt full så handlingskraften för aktier är begränsad. Oavsett vilket så är det ju kul med dagar som denna, tacksamt att försöka lära sig aktier då. Lyckades sätta vinster i fyra av fyra försök hitills (ATCO, Hexagon, LUPE samt Indu C)

      Ska titta på Victory Life, vore kul att starta en sån KF och ge det ett mer omfattande försök.

      Apropå ingenting: har du erfarenhet av något bra ställe för helikopterlyft i Italien?

     • John Lönnqvist skriver:

      Har inte varit i Italienska alperna tyvärr. Vi tävlade mest eller fotade hopp och pipe när vi reste omkring och hade aldrig tid till helikopterlyft tyvärr.

     • Peder skriver:

      Ok tack ändå. Ska iväg på en skidresa i januari är tanken och letar just nu resmål.

      Vet du om det finns något sätt att få ut den egna omsättningen i TOT på något vis?

      Tack på förhand

     • John Lönnqvist skriver:

      I din orderstatus i TOT få finner du den infon under orderfliken längst ner

     • Peder skriver:

      Tack. Tyvärr verkar TOT räkna ihop omsättningen från samtliga depåer. Omsättningen ser lite konstig ut om man handlar terminer.

      Trevli kväll

 3. Martin skriver:

  Hur räknar du ut omsättningen? Alla köp + sälj kostnader under en dag?

 4. Grodan Boll skriver:

  Ingen bästa/sämsta? :(

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.