Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Relativt choppy dag i dag och jag var mest aktiv på morgonen.

Bästa:

Volvo har onekerligen varit in play de senaste dagarna.
Jag bevakade därmed aktien extra noga i morse när vi öppnade. Uppe vid 15 såg det ut som att köparna blev uppsugna då säljarna stod och höll offret på 115. Det i samband med att det känns som att den inte borde kunna gå upp hur många dagar som helt i rad gjorde att jag sålde  114,90, och såg sedan Volvo sakta arbeta sig upp igenom 115 upp mot 115,30.
För att minimera min risk tog jag av halva positonen när vi bröt upp igenom 115,20. Bara för att strax efter se säljarna äga 115,30, säljarna fyllde snabbt därpå upp 115,20 igen, varav jag hoppade in kort omedelbart igen på 115,10. Fyllde sedan på positionen ytterligare på 114,90 och 114,80. Tyvärr började jag ta av positionen lite för tidigt.
När priset en halvtimme senare gjorde en pullback upp till 114,90 som för övrigt är en av mina favoritsetups Last Trapped ( priset återbesöker senaste breakoutet) så var det dax att gå kort igen :)

Sämsta:

Tyckte Boliden var ovanligt stark i morse i förhållande till övriga marknaden. Jag hittade heller inga nyheter på aktien vilket gjorde att jag var intresserad av att gå kort den oväntade styrkan, vilket jag också gjorde när det såg ut som att säljarna fick kontroll i den range som bildades. Chuck måste dock varit lång aktien för den ville bara upp, upp och upp.

Var kort från 131,30 och fick täck mig runt 131,70. Sedan bestämde jag mig för att vara envis och kortade 131,80 med halv size, fick täcka den tre tick upp också.
Tredje gången gillt gick dock hem när jag runt kl 09,40 kortade igen på 132,50 och kunde lite senare ta ut den på 131,60 :)

Ses i morgon.

/ John

5 Responses to “Dagens Bästa / Sämsta”

 1. Emil skriver:

  Tja John,

  Skulle du kunna berätta hur du tänker när du fyller på en position. Jag ser på dina grafer att du ibland fyller på när aktien nästan nått botten. Varför inte ta en position och sen låta den gå upp eller ner?

 2. Peder skriver:

  Min teori om Boliden idag var att rörelsen var inte relaterad till bolaget. JP Morgan håller på att sjösätta en enorm kopparETF och har handlat upp enorma lager, vilket har fått fnatt på priset.
  Handlade iaf själv Boliden kort efter den hypotesen och det föll ut mycket bra, tyvärr sim dock. Jag håller på att försöka omskola mig till aktier så det blir en del pappersträning:-)

  Trevlig kväll, vi kan nog få se en liknande exhaustionpush i Boliden i morgon.

 3. A skriver:

  Tjena. Har en fråga ang. online trader du kanske kan svara på. Började med att sälja 3400st (samtliga aktier) i volvo på 114,40. (hade haft dom över helgen). Köpte sedan volvo igen, 3300st på 114,70. sålde ut dom på 115. När jag nu tittar på realiserat resultat står det -15. På köpvolym 3300, säljvolym 6700. Är det något du kan förklara? Borde väl ändå bli +?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.