Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Jag tänkte vi skulle bygga en lättillgänglig lista på svenska tradingbloggar.
Kan eventuellt vara en ide att dela upp i olika kategorier som tex Daytrading, swing, ekonomi etc?
Vilka har jag missat?

Klicka på bilderna för att komma till respektive blogg:

Ej längre aktiva men innehåller mycket bra tradingmaterial:

Obs: Detta är inte en rankningslista

/ John

15 Responses to “Svenska Tradingbloggar”

 1. A skriver:

  Skall man gradera de, så är resultatet:

  Monkeybusiness
  Bull & Bear
  Dtrookie
  BB trader
  Finansblogg

  Bloggarna där de visar resultat är så mycket mer intressanta/roliga!

 2. till A skriver:

  finansblogg kommer på första plats. Om du inte förstår det så är du uppenbarligen en tvättäkta amatör eller så har du inte läst bloggen.

  • John Lönnqvist skriver:

   Min tanke med inlägget var inte att vi skulle börja ranka bloggarna, utan mer som ett samlingsställe för de bloggar som av olika anledningar är läsvärda.

   Vilken blogg man tycker är bra eller dålig kommer givetvis alltid att vara individuellt, och beroende på vilken stil man har i marknaden.
   / John

   • A skriver:

    Jag håller med dig John. Gillar man bloggar som är mer inriktade på ekonomi så är finansbloggen klockren! Gillar man bloggar som kanske handlar mindre om ekonomi och mer om handel och övrigt. Så är anders på cafe, dtrookie och bb trader mina favoriter! /Smaken är som baken!

   • till A skriver:

    John, din blogg är grym, (nästan lite för bra ibland, då du lär ut för mycket), och min kommentar var inte riktad till dig. Du rankade inte bloggarna utan la endast ut länkar till dem – bra jobbat. Jag gillar det. Dock rankade en kommentar dem och jag endast påpekade att han var ute och cyklade. Givetvis är det uppenbarligen subjektivt med ranking – men – eftersom kommentaren rankade dem som _om_ det var objektivt så la jag bara in en motkommentar. Helt enligt reglerna och det var tvunget att göras. café-anders har inte en susning i sahara mot finansbloggen-killen, varken i hur mycket pengar han tjänar eller hur mycket han kan om hur marknaden fungerar. Men jag förstår samtidigt att café-anders kanske attraherar vissa mer eftersom det är lite mer smaskiga detaljer där, lite som en kvällstidning kontra dagstidning.

 3. Peder skriver:

  Minst i klass med finansblogg.com:
  http://kortsikt.wordpress.com/

  G:a Stan mäter sig utan att tveka med Jon, dessutom tror jag att de har olika yrken. Jon är ex mäklarchef om jag inte missminner mig och G:a Stan jobbar som förvaltare antar jag baserat på hans inlägg.

 4. Peder skriver:

  En av världens absolut bästa scalpare, ft71, har både en blogg med massa gratismaterial samt ett par webinars som säljs till en sumbolisk summa, dessa är av världsklass:
  http://www.futurestrader71.com/

  Därutöver twittrar han samtidigt som han handlar under dagarna och tar gärna emot frågor:
  http://twitter.com/futurestrader71

  Ibland delar han även med sig av sin proppfirmas eget material. Här är ett exempel på de composites han brukar posta när de uppdateras:
  http://chart.ly/fj7ea3j

  Han har även en lingo-del som förklarar koncepten han arbetar utefter samt de termer som dyker upp bland hans kommentarer:
  http://www.futurestrader71.com/2009/09/confused-about-lingo.html

  Sålla friskt John :-)
  Trevlig kväll
  P.S Mailet kommer i morgon, ska flyga hem från Milano i morgon och hinner inte få med allt jag vill just nu.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.