Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

The Random Walk

Hoppas att all har haft bra jul och nyårsfiranden.

Trots att jag befinner mig på sydliga breddgrader har jag svårt att hålla mig undan från tradingsfären.

I detta fall har jag huggit tänderna i några utmärkta artiklar som SMB Capital Tradern Adam har skrivit.

Jag skulle tippa på att dessa artiklar ger en redig tankeställare gällande den marknad som ni ser den i dag!

Första gänget artiklar ger en grund för tankesättet samt några anledningar att höja ett ögonbryn.
Medans jag skulle tro att ni kommer att tycka att sista artikeln i ordningen är lite mer matnyttig (givetvis som alltid beroende på er tradingstil samt erfarenhet).

1. Random thoughts or rather thoughts about randomness

2. Another look at randomness

3. Randomness the answer key

4. Volatility clustering one way that markets are not random

5. Randomness revisited random levels

6. My list some ideas for finding tradable edges


/ John

3 Responses to “The Random Walk”

 1. Peder skriver:

  Riktigt bra artikelserie!

  Framförallt det som han visar med påhittade R/S är alltid värt att ha i åtanke. Jag tror att väldigt många torskar på just detta, dom ”ser” nivåer som verkar agera som självklara targets/exits och envist håller fast vid denna uppfattning. Jag själv föredrar att bara titta i T&S, rangenivåer samt B&A ratios och därefter följa ett chart enbart för uppdatering av en aktuell position.

  Vad det gäller mynttestet har jag sett det på andra håll också och det är en mycket bra, om än svår, lärdom. Händelser är slumpartade i den mån att bara för att man har fått tio klave i rad betyder det inte att det inte kan bli en elfte. Jag tror att mycket av missförstånden kring- och kritiken mot teknisk analys kommer härifrån. Bla i det klassiska mästerverket (enligt många) A Random Walk Down Wall Street går författaren Burton G Malkiel till angrep mot denna typ av investerare genom att berätta om när han presenterade liknande påhittade charts som i denna serie för en Chartist och därmed klankar ner på honom för att han tyckte att de påhittade trenderna var bra investeringsmöjligheter.

  Vad bla. Malkiel (och många andra) verkar ha missat är att även om resultatet av en enskild händelse har ett slumpmässigt utfall(?) så behöver inte förutsättningarna vara av en 50-50 karaktär. Det är ju i detta skede som nyckeln till framgång för en trader kommer in i bilden, risk- och moneymanagement. Oavsett vilken teknik man bygger sin handel efter, tex. påbyggnad, scaling, 2 for 1 mm så ligger ju framgången till konsekventa vinster hur man hanterar sina positioner, inte om man lyckas avgöra/gissa de exakta bottnarna och topparna i en rörelse, det är bara bonus.

  Min egen favorittrader, ft71, arbetar efter förutbestämda nivåer där han, om dom nås, tar position förutsatt att hans hypotes inte har förändrats. Därefter scalar han ut sin position i fasta delar efter en normalfördelningskurva, (vet dock inte riktigt hur han definierar den)

  Själv brukar jag söka förhållanden där jag anser att det har uppstått en assymetri mellan pris och värde och därmed ta rätt stora positioner för att sedan fada dessa när priset rör sig tillbaka mot olika POC:s (främst volymbaserade). Fortsätter priset däremot att röra sig ifrån det område/områden som jag anser är en balanserad jämnpunkt har jag inga problem med att snitta. Detta leder till ytterst få förluster men när det väl måste tas blir de ofta ganska stora. Metoden passar mig men är definitivt inte för alla..

  Det blev väldigt mycket svammel här :-) Syftet med mitt blabbande var dock att jag skulle vilja visa hur jag baserar delar av mitt handlande. Har du tid och lust får du gärna komma med inlägg där du berättar om din syn på slumpen.

  Tack för en som vanligt bra blogg.
  MBH

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Peder.
   Tack for som vanligt bra svar pa innehallet i bloggen.
   Har haft lite taskigt med internet har i Argentina och fortsatter garna denna diskussion nar jag kommer hem senare i veckan.

 2. Adam skriver:

  Hey guys,

  I just wanted to drop you a note here and say I am flattered to see my work reposted. Glad you found it useful!

  Adam
  twitter:Adamg_SMB

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.