Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Back in business

Hola.

Jag är tillbaka.
Var inne en snabbis och gästspelade några timmar i fredags och har i dag tradat som vanligt.

Känns bra att vara tillbaka, har tradat med rätt liten size för att komma in i rythm igen och tycker att allt känns bra.

Jag arbetar även efter det ”nya” konceptet, less is more, och fokuserar nu enbart på en till två aktier i taget. Har iof kryddat vardagen med en tredje i dag, men det var när de andra stod mer eller mindre stilla.

Har handlat Trel B, Boliden och Investor i dag.

Trel B för att de hade färska nyheter och gapade upp starkt.

Boliden för att den var relativt svag till marknaden. Fick dock ingen bra läsning på kortsidan så jag tradade den enbart från långsidan.

Investor fångade jag upp på chartet från morgonen förberedelser. Den stängde i fredags starkt nära högsta och gapade på det upp över den nivån i morse.

Från och med i morgon kommer jag nog vara igång med Dagens Bästa / Sämsta igen. Kommer att skriva Bästa / Sämsta så ofta jag har tid.

Bästa papperet för dagen är Bolidan, men bästa traden blev i Trelleborg.

Jag åkte på stryk på två tick vid tiotiden.
Sedan köpte jag den igen vid 74,45 när jag såg Enskilda ligga som dold köpare på bid, som jag tog ut det mesta av vid 74,70. Sen köpte jag in mig igen mellan 74,45 och 74,60 som jag fick ut vid 74,80 och 75. Tog givetvis ut den alldeles för tidigt, men blev lite skraj när den blev väldigt tunn mellan 74,70 och 74,90.

Observera i mäklarstatistiken hur Enskilda (röd linje) vänder från säljare till köpare.

Ses i morgon.

/ John

5 Responses to “Back in business”

 1. Peder skriver:

  Snygg trade, hur får du fram den där grafen över mäklarstatistiken?

  Trevlig kväll

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Peder.
   Hoppas att allt är bra och att ni slipper det mesta av kylan nere i Milano.

   I tot klickar du upp mäklarstatistiken som vanligt, sen längst uppe har du lite olika rutor med förslag på hur du vill se mäklarstatistiken, staplar, diagram text mm. sen ändrade jag som vanligt bakgrundsfärgen. Började använda den layouten i dag, så det ska bli intressant att utvärdera framöver.

   Hörs.

   • Peder skriver:

    Vet inte riktigt varför men av någon anledning strular det. Har tidigare försökt få till samma sak, jag tror att man borde kunna få in en bättre rytm om man ser grafiskt hur de stora aktörerna i en aktie driver sin handel. Ska testa i morgon igen.

    Är fortfarande kvar hemma i Uppsala, reser ner om någon vecka.

    God natt

 2. Sean skriver:

  Hej John
  Jag undrar varför du valde TOT och inte Six Edge?
  Funderar själv på vilken jag ska välja och kan inte göra en riktigt jämförelse mellan dem.

  Tack för en väldigt trevlig blogg.

  Mvh

  • John Lönnqvist skriver:

   Det verkar inte vara så många som använder edge. I stort sett alla traders jag känner till här i sverige, ca 40 pers, använder tot mm. Det finns dock några som tycker att nyhetsflödet i six är bättre och använder enbart den tjänsten från six.
   Här är det väldigt vanligt att folk lägger ordrar i ORC och använder charts från TOT.
   Vad jag vet har heller inte six någon clicktradingmodul vilket är extremt viktig för min egen trading.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.