Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Tradingcitat

Jag tänkte starta en ny kategori här i bloggen i form av Tradingcitat.

Börjar med denna:

A man ought not to be led into trading by tokens. He should wait until the tape tells him that the time is ripe. As a matter of fact, millions upon millions of dollars have been lost by men who bought stocks because they looked cheap or sold them because they looked dear. The speculator is not an investor. His object is not to secure a steady return on his money at a good rate of interest, but to profit by either a rise or a fall in the price of whatever he may be speculating in. Therefore the thing to determine is the speculative line of least resistance at the moment of trading; and what he should wait for is the moment when that line defines itself, because that is his signal to get busy. ——-
REMINISCENCES OF A STOCK OPERATOR by Edwin LeFevre

8 Responses to “Tradingcitat”

 1. Åke skriver:

  Ang. Online Trader.
  Hej John!
  Jag testade senaste versionen av OT (4.9) idag men märker fortfarande att orderdjupet inte beter sig som det ska. Vid lunchtid idag så la jag in en köporder några tioöringar nedanför bästa säljpris för att se hur snabbt min order kom in i orderdjupet. Det tog ett par sekunder som längst! Jag märker även att bästa köp och säljpris ofta inte stämmer. Ibland är det samma pris och ibland fel på något annat sätt. Är det bara jag som får dessa fel? Jag har påpekat dessa fel för Nordnet för länge sedan men har gett upp nu. Tillsvidare så kör jag version 4.4, som är det version som jag tycker fungerar bäst.
  Ha det bra

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Åke.
   Jag lägger in ett par hundra ordrar om dagen och upplever inga av de problem du nämner.

   Vad har du för dator? Orderläggningen kunde nämligen ibland lagga lite på min gamla tradingdator, men den var från typ 2003 eller så.

   • Åke skriver:

    Min dator är ett par år gammal (win XP, 3 GB ram) och uppkopplingen är fiber 100/10 (ej trådlöst) så utrustningen bör det inte vara något fel på. Hursomhelst så har jag löst det hela genom att köra version 4.4 och lägger ingen mera energi på problemet. Det skulle dock vara intressant att veta vad som är fel. Återkom gärna om du kommer på något.

 2. HenriKK skriver:

  Hej John!

  Jag undrar lite hur du tänkte när du hoppade av din utbildning på universitet och istället inriktade dig på tradingen? Jag är nämligen i samma sits som dig kan man säga. Finns det någon framtid inom privat professionell daytrading? Det är ju inte jättelätt att senare få jobb på en firma då man inte har någon utbildning kan jag tänka mig. Jag menar, man hör ju kontinuerligt hur daytraders klagar och ger upp på grund av att marknaden ständigt förändras och datorhandeln blir större hela tiden.

  Ska man våga satsa på detta eller hur ser du på det hela ur ett långsiktigt perspektiv? Det finns väl knappast någonting som garanterar att man 10-20 år framåt kommer att kunna handla aktier som man gör idag, det pratas ju b.l.a om regler för hur länge aktier ska behöva behållas innan de säljs osv. för att reglera den kortsiktiga handeln?

  Tacksam för svar!!!

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Henrik.
   Jag skulle rekommendera dig att fortsätta dina studier. Som Daytrader finns det inte några garantier för något. Det är dessutom extremt svårt.
   Se det som en sidobusiness under tiden för dina studier, så kan du besluta senare hur du vill göra. Skulle nog jag gjort om jag fick skruva tillbaka klockan.
   Kör hårt.

 3. rothko skriver:

  Så vad tycker du om boken. Ska jag lägga in den på ’måste läsa’ listan?

 4. JanneBanan skriver:

  Re Reminiscences: Den enda tradingrelaterade bok jag läst (har dock läst den 2-3 ggr). Verklighetsbaserad roman om Jesse Livermore som var en mycket duktig trendföljande swingtrader verksam i början av 1900-talet…största behållningen från boken är att aktiemarknaden över tiden inte ändras eftersom den styrs av mänskligt beteende…samt att man alltid ska lägga undan en sudd som man inte kan trada bort (trots att Livermore mätt i dagens penningvärde var upp många miljarder dollar så slutade hans liv med att han barskrapad stoppade en revolverpipa i munnen på en hotelltoalett i NY)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.