Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Januari

Då vi kom hem från Argentina under mitten av Januari, så har jag bara hunnit trada i lite drygt 2 veckor. Som ni känner till så hann jag under semestern göra en rejäl utvärdering av min trading, som resulterade i vissa ändringar som ni kunde läsa om i 2011, Kvartal 1.

Tradingen kan sedan årskiftet sammanfattas av: Jämnhet och feghet.

Jag kan skylla mina försiktiga åtgärder för att öka storleken på mina minimipositioner med att jag har velat komma in i rythm igen efter semestern samt med justeringen av min trading. Jag har dock tradat relativt jämnt vilket är skönt då förra årets sista veckors trading inte direkt varit lysande.

Jag har funderat mycket på hur jag succesivt ska öka upp min tradingsize utan att få för stora P/L (Profit/Loss) swingar i portföljen, vilket skulle kunna leda till minskat självförtroende och därmed sämre trading om svingarna blev för stora på nersidan. Jag har mer eller mindre färdigställt en plan för hur jag ska göra detta, jag kommer återkomma till ämnet i ett senare inlägg.

Så jag skulle vilja säga att Januari har varit en lovande början på det nya årets trading då jag hittills är plus 9 av tio dagar. Jag trivs också mycket bra med de ändringar jag gjort i metodiken av mitt arbete sedan årsskiftet.

Bring February on!!!


4 Responses to “Januari”

 1. Peder skriver:

  Grattis! 9/10 är ju riktigt bra!

  Om du har tid och lust vore det intressant att läsa ett inlägg om hur du hanterar tiden på dagen. Med tanke på att du konsekvent stänger ner dina positioner innan dagen är slut (om jag inte missminner mig) så måste ju det vara en ganska viktig faktor med avseende på setup, size samt target.

  Hoppas att februari kommer att gå ännu bättre!

  • John Lönnqvist skriver:

   Insåg just att det var den 31a i dag. Så det blir 9 av 11 :)

   Jag har så kort hållperiod på mina trades, så det är inga problem. Har jag en position på precis vid stängningscallen så tar jag oftast ut hela, alt lämnar lite som får stängas i callen om det känns som att det finns tryck i aktien.
   Annars tradar jag i stort sett hela dagen.

 2. Kim skriver:

  Hej John.
  Tack för din tiden du lägger ner att skriva och att du är ganska öppen med vad du gör och hur du tänker ”brukar löna sig”
  Har handlat med aktier under en ganska lång tid ca 10 år, ej daytrading men emellanåt lite swing, sista året med lite bullar o björnar hävstång 2-4. Enligt den modell jag handlat så har jag legat länge på aktier och handlat på känsla och information detsamma gäller bull o bear. Läser just nu mycket trading och kikar på nätet, men för att ta steget längre känner jag att jag måste börja med grunderna i ”Ta världen” så att jag vet vad som försigår och sedan lära mig och läsa in mig på dom program Ni handlar efter. Lite kluven då jag ej känner nån personligen som tradar, kan du komma med input du som redan är igång? Nån bra kurs att rekommendera? MVH/Kim

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.