Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Full rulle på börsen i dag med flera bolag som noterade under -5% under dagen.

Själv har jag tradat SKF, ATCO, ELUX, SAND och NDA. Detta är nog den mest händelserika dagen på kvartalet då bla Elux, Sandvik, NDA, Scania mfl kom med kvartalsrapporter. De flesta tolkades sämre och vi dumpade.

Bästa:

SKF dumpade på morgonen. Jag väntade tills jag tyckte mig se lite säljare komma in igen efter den ganska massiva pullback. Jag började scala in uppe vid 170,10 och arbetade sedan lite sidoordrar ända ner till sista exit på 167,60.

Nedan tänkte jag också ge exempel på att det också går att tjäna goda pengar på att köpa trots att marknaden faller. Man måste dock vara extremt försiktig med detta och vara snabb om det vänder ner igen. I Elux nedan så observerade jag att köparna stod och vägrade släppa säljarna under 171,10. Jag köpte 171,30 och fick ut sista runt 172,50.

Sämsta:

Nordea öppnade + 1,7% efter rapporten i morse. Med tanke på den hausiga öppningen förväntade jag mig en rekyl uppåt, speciellt eftersom alla andra svagare bolag gjorde riktigt stora tekyler mot uppsidan.

Jag köpte på morgonens första rekyl nedåt vilket gick bra. Därefter gick jag lång igen när jag såg att biddet vid 79 höll, men Nordea fortsatte dumpa och jag fick hoppa ut. NDA slutade – 2,32% för dagen. Rätt bra intradagsdump, och väldigt förvånande med tanke på den starka öppningen.

9 Responses to “Dagens Bästa / Sämsta”

 1. Bullbear skriver:

  Tjenare John

  T.ex. på SKF lånar du någons aktier och kortar? eller har du ett långsiktigt innehav du scalpar ut..

  antar du kortar aktier eftersom det är ofta det säljs hela vägen ner och aldrig sett något köp innan.

 2. John Lönnqvist skriver:

  Hej Bullbear (snyggt namn ;)

  Yes, jag kortar aktien. Har inga långa innehav. I dessa större bolag finns det alltid lån, och att blanka är lika lätt som att köpa.

 3. Fellow Trader skriver:

  Hej!

  Grattis till fin trading idag! Fick ordentligt med pisk idag. För lite kunskap om verkstad kan man kalla det. Hur som helst, tack för fin blogg!

  Hur är dina tankar inför morgondagen? Jag ligger lång i en hmm vansklig toxs, 25% back…

  Ska g över till andra instrument för bull/bear trading. Vet inte varför jag använder detta vansinnesinstrument… igger ju likvid i långa depån så medel finns ju, skulle kunna handla i bear utan hävstång. Ja ja, ngt lär man sig säkert..

  Happy trading!

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej.
   Tack.
   Kan inte heller så mycket om verkstad, försöker mest försöka mig förstå orderflödet och beteendemönstret för dagen.
   I morgon kommer det för mig inte ut några tradebara rapporter, men det är mycket aktier som är in play nu efter veckans rapporter, bla alla de som jag tradade i dag. Så jag kommer nog befinna mig i samma aktier i morgon som i dag.

   Ojoj, -25% har jag fel så hoppar jag alltid ut på -1 till -5 tick. Om du gillar att tänka i % kan du tex använda dig av en 1% regel där du tar stopp på -1% mm.
   Det gäller att hitta de trades där du kan ha ett fördelaktigt risk/reward, och ett pris som du hoppar ut på om du har fel. Riskmanagement är allt. Kolla mitt inlägg om att läsa orderflöde som finns i topplistan för att taima dina entrys bättre, samt att förstå varför och när du ska hoppa ut om du har fel.

   Hävstång tycker jag inte är något att använda sig av som nybörjare.
   Hör av dig om det är något mer du undrar över.

   Lycka till
   / John

 4. emil skriver:

  Hej.

  Nu när du hållt på att handla aktier ett tag, känns det att du har valt rätt att köra aktier istället för terminer?

 5. Svenne skriver:

  Tjena, ett par frågor om du har tid:
  – Kör du fortfarande vanligt aktiekonto el har du nu en k-försäkring (om så, vilken?)
  – När du kortar intradag, måste du fixa lån innan el kan du nakenkorta?
  – Vad betyder de gula prickarna i graferna…?

  Tack

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Svenne.
   Min tanke var att öppna en kapitalförsäkring nu efter årsskiftet, men då tradingen har stått rätt still har det inte blivit av att jag skickat in papperen än.
   I de större papper jag tradar behöver man i stort sett aldrig ansöka om lån då likviditeten är hög, så ja, jag nakenkortar. Är inte mer avancerat än att köpa.
   De gula prickarna betyder att en nyhet har kommit där den specifika aktien nämnts.

 6. Fellow Trader skriver:

  Tack för svar!

  Min tidigare placerarerfarenhet har varit långsiktig 3-12 månader och det har gett bra avkastning. Intradag är något som jag prövar. Ska ta dina råd till hjärtat :)

  Instrument utan häv – Inga problem, from imorgon!

  Hålla min strategi till intradag, större poster och kortare.

  Insaer att jag behöver en handelsplattform. Huset är fullt av macar och då finns det inga program… Får fixa fram en PC i nästa vecka och en tradingplattform.

  Men man får lite perspektiv när man hör detta läsas upp i TV, lyssna, tar bara två minuter.
  http://svtplay.se/t/102532/a-ekonomi
  Jag tycker att det var en stark överreaktion som ledde till massförsäljningar och surhet överlag. Men sånt ska man inte ta hänsyn till om man handlar intradag. Återigen min tidigare placerarhorisont som ställer till det. Jag tänker, denna position om en vecka…mumma. Men då har man brutit sin horisont och då är alla regler satta ur spel. Skärpning.

  Tack för ditt svar! MVH!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.