Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Det är en del som hör av sig och undrar hur det är på Nordnetkontoret där jag sedan slutet av december huserar min trading.

Allt är väldigt organiserat och känns mycket professionellt.

Kontoret som ligger mitt i stan har väldigt fräscha och ljusa lokaler i form av en reception, ett konferensrum som vi kan utnyttja vid behov, två stora tradingrum med plats för ca 12-15 stycken traders vardera, samt några mindre kontor/rum för tex en och annan Hedgefond.

Det finns hela tiden färsk frukt, läsk, juice, nötter, kaffe, yougurt och flingor mm om man tex känner för att äta mellanmål.

Under förmiddagen går vår receptionist runt med menyer från några olika restauranger i närheten, som vi beatäller mat ifrån och får leverans ifrån. Vid tolvtiden går hon runt och serverar maten till de som beställt mat, en fantastisk service om du sitter fast i en position, eller väntar in en setup och inte vill lämna din plats. Kostnaden för maten dras från depån vilket är smidigt.

Beroende på varje enskild traders behov så fixar Nordnet den setup du behöver i form av höj och sänkbart skrivbord, dator, skärmar, 100 MB bredband mm. Mjukvarumässigt väljer du också själv vad du vill använda som tex The Online Trader, ORC, Bloomberg, Reuters osv.

Stämningen är också väldigt trevlig. Det är givetvis mest aktiesnack under dagarna vilket är kul. Man får känna av vilka som tycker det är ok att prata om vilka aktier de tradar och vilka som vill hålla den informationen för sig själv.

Helt enkelt ett bra ställe att jobba på!

14 Responses to “Nordnets Tradingkontor”

 1. Martin skriver:

  Hahahaha, gillar björnen som sätter på tjuren ^^
  för övrigt låter det som en liten dröm att få jobba där, underbart!

 2. Fredric skriver:

  Jag skulle vara intresserad av att veta lite mer om vad kostanden ar att ha en plats. Kan du ge nagra exempel, hur mycket kostar det med bara Online Trader? hur mycket kostar det att inkludera Bloomberg? Jag hoppas sjalv att kunna borja pa heltid om ett par ar och undrar vad som ar battre/ billigare, att sitta hemma eller i ett trading rum. Tack for en trevlig sida,
  //Fredric

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Fredrik.
   Du bör omsätta minst 10 mlj om dagen.
   Mycket bättre att sitta här än hemma. Tyckte det var rätt segt och ensamt att sitta hemma.
   Ang tradingplattform mm så får du olika mycket stöd av Nordnet beroende på vad du omsätter, så det varierar från person till person.

 3. Grodan Boll skriver:

  Ser grymt ut :)
  Lite kul att man kan få serverad mat om man vill :D

  Är det fullt på kontoret eller är där bara några stycken?

 4. Peder skriver:

  Hej,

  Ber att få dra några fler frågor, hoppas att det är okej.
  *Finns det någon vettig lösning för att kunna använda streamade kanaler, jag söker efter en lösning för att kunna växla mellan blomman och golvet i NY men har inte hittat något bra alternativ än.
  *Binder man upp sig på någon minsta-tid hos NN?
  *Erbjuder dom i rummet bättre belåningsmöjligheter än för vanliga kunder?

  Tack på förhand, om inte förr så måndag. Blir nog en kul kväll

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Peder.
   Det finns tex RAN Squawk som du som enskild trader kan prenumerera på, tror den är den vanligaste, hade även den på förra jobbet, men använder inte den i dag. Att växla mellan blomman, menar du som en switch?
   3 mån kontrakt.
   Indradagsbelåning tror jag att vi har en bra deal på. Men detta är väldigt individuellt.
   Har du som trader speciella behov så är Nordnet flexibla och hjälper dig.

   Ses nästa vecka.

 5. M skriver:

  Hej John!
  Jag tänkte stå för de mer eller mindre orelevanta frågorna istället. Läste Aktie- och Värdepapperskunskap på Linnéuniversitet i år (som enskilda kurser) och tycker att finans är ganska roligt. Har du något tips, om man vill utbilda sig inom finans eller ekonomi, mer specifikt vad man bör läsa? Ser ju alltid fint ut med en högskoleutbildning i papprena.
  En annan HELT orelevant fråga, från en snowboardentusiast till en annan (även om jag knäcker backar i Saalbach för tillfället). Något kort tips för att lära sig åka goofy snabbt? Börjar få grym träningsvärk i ena sidan av kroppen och tänkte jämna ut det med att åka åt andra hållet!
  Tack för intressant läsning!
  — Mikael

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Mikael.
   Handels är nog ett bra alternativ om du vill läsa ekonomi på Högskolan, jag är dock inte rätt person att fråga gällande det.

   Att lära sig åka fakie är som med allt annat en träningsfråga. Så mitt råd är att du åker fakie /goofy en hel dag, så kommer du nog in i det.

   Kör hårt.
   / John

 6. Lennart skriver:

  Hej, John

  Kanonblogg, upptäckte den idag och tycker du skriver bra o intressant med många igenkänningsfaktorer.Jobbar sedan 2007 med trading för egen räkning och kan säga att det är en lång startsträcka innan man ”fattar” vad man håller på med,:o).

  Kul att se att du beskriver både upp/nedgångar de flesta traders gör väl bara kanonaffärer. Jag håller helt med dig vad gäller fokus och känner väl igen mig. Har idag max 5 bolag som tradas åt gången samt bull/bear och tycker det är lagom.

  Tack för intressant blogg, kommer följa dig stadigt

  Hlsn
  Lennart

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Lennart.
   Kul att du har hittat hit, välkommen.
   I högra kolumnen finns det en topplista som jag kan rekomendera.

   Sedan så kan du prenumerera på bloggen på flera olika sätt, bla via facebook eller mail.

   Skulle vara kul att höra mer om din trading och erfarenhet framöver.

   Vi hörs.
   / John

 7. Patrick skriver:

  Hej,

  Riktigt bra blogg du skriver!

  Idag jobbar jag som aktiemäklare i stockholm, jag är dock intresserad av trading. Finns det jobbmöjligheter för traders eller är det privat som gäller?

  Mvh

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Patrick.
   Tackar.

   Bloggen är för tillfället dock ej särskilt aktiv. Kan bli mer under hösten.

   Det finns väldigt få renodlade tradingjobb i stockholm.

   Många banker kallar tex en del tjänster för Traders, men där går det ofta enbart ut på att exekvera kundordrar vilket givetvis är väldigt långt från egen privat trading. Kan dock säkert vara kul.

   Jag hör av mig om jag hör något.

   Mvh

   John

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.