Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Artikeln är tagen från vår nya hemsida: www.aktivborshandel.se

Att identifiera stöd och moståndsnivåer är en av de mest grundläggande principerna inom teknisk analys.

Genom att lära dig känna igen stöd och motståndszoner i marknaden kan du få en hint av http://www.achaten-suisse.com/ vart priset kan komma att vända även i framtiden.
Återvänder priset till samma zon som priset tidigare vänt kan man i denna analys anta att köparna och säljarna är fortsatt intresserade av att handla i närheten av zoner där de tidigare visade sig aggressiva

Vi kan också använda dessa nivåer till att identifiera förändringar i beteendemönstret då priset bryter ut från en tidigare stöd/motståndsnivå.

I dessa zoner kan dubbel, och trippelbottnar osv. urskiljas.

 

Stöd och motstånd ser konstant olika ut varav du har stor hjälp av ritfunktionen i din handelsplattform.

Just nu har jag precis suttit och bevakat en intressant zon i DAX där priset på kort sikt skulle kunna ha en tendens att byta riktning. Ni som följer mig på Twitter vet att jag redan förra veckan la ut grafen på DAX innan det kraftiga utbrottet söderut som ni ser i grafen nedan.

Observera tidigare identifierade mönster där tidigare stödnivå bryts. Priset rekylerar sedan tillbaka till samma nivå och ser för tillfället ut att fortsätta i sin svaga trend.

Priset har en tendens att besöka tidigare utbrottsnivåer innan det eventuellt fortsätter i riktning med tidigare utbrott. Detta förutsatt att det inte kommer någon stark fundamental nyhet som rubbar trenden.

I nedanstående fall vill jag se priset hålla sig under 6670-zonen för eventuell fortsättning neråt.
DAX dansar för närvarande runt i denna nya zon mellan 6670-6620.

Bryts 6660 kraftigt av köparna tänker jag om, dvs jag tänker kort tills dessa att motsatsen är bevisad.

Detta mönster är ett av mina favoriter som ni hört mig tala om senast för två veckor sedan i vår Tradingklubb.

Jag vill placera min stopp loss under närmsta rekyl eller stöd/motståndsområde. För att hitta rätt Mini Future med rätt stopp loss kollar jag www.rbsbank.se/markets 

Har du någon favoritsetup?

Mvh

/ John Lönnqvist

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.