Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Inside Job

Var på bio med Anders och lite andra daytraders i går och såg förhandsvisningen av Oscarsnominerade dokumentären Inside Job som handlar om den senaste ekonomiska kraschen.

Gillar ni att se folk ställas mot väggen så kommer ni gilla denna. Tror den har premiär om några dagar.

5 Responses to “Inside Job”

 1. Lennart skriver:

  Kommer att se den där. Jag vet inte om jag är ensam, men det här med automathandeln som de stora instituten använder sig av börjar bli irriterande skapar ryckiga och kursdrivande volatilitet på nanosekunder känns inte seriöst dessutom får jag en känsla av att det försigkommer kartell mellan dem vilket gör rörelserna extremt förutsägbara för dem. Såg i en del artiklar att Finansinspektionen skall utreda dessa system och se över handeln som varit. På tiden tycker jag eller vad säger övriga. Jag har inget emot voltan men gillar inte att den sker på ett manipulativt sätt och skapar förutsättningar som vi ”dödliga” inte kan överblicka.

  • John Lönnqvist skriver:

   Jag håller med, har blivit runtkastad som en vante i några dagar vilket inte är någon höjdare.
   Jag har upplevt det som väldigt svårtradat bla de senaste två veckorna, fast det kan ju å andra sidan vara jag som ofta är alldeles för kortsiktig i mina positioner.
   Svårt är det iaf!!!!!

 2. Peder skriver:

  Hej, kul att ses igår.
  Gillade du filmen? Jag var rätt imponerad över hur många personer dom faktiskt fick att ställa upp på intervjuer, kanske ljög/förvrängde han lite vad han sade att det skulle handla om innan han började ställa frågor..

  Säg till om/när du har fått igång TOS så ska jag leta rätt på de relevanta scripts som jag har. Nya jobbet började idag och tyvärr är det väldigt strikt intern handelspolicy så det kommer att bli mindre handel den närmsta tiden.

  MBH

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Peder.
   Desamma.
   Jag håller med, de måste nästan dragit en fuling för att få in en del av de där intervjuerna. Bästa var nog nästan med Harvardsnubben eller vart han kom ifrån – You have three more minutes, give it your best shot!!!! :)

   Har inte hunnit ladda in TOT än, kommer nog ev att sätta det i helgen.
   Kul med nya jobbet, vi får ta en öl eller så efter jobbet nån dag.

   • Peder skriver:

    Absolut, hinner inte denna vecka tyvärr men vi hittar någon lämplig dag i nästa.

    Rätta mig om jag har fel men sade inte Singapores finansminister i filmen att deras tillväxt gick från +9% till -20% mellan två kvartal? Om så är fallet framstår ju bankernas 33x leverage som ingenting i jämförelse. Om detta är praxis i den regionen ska man nog ta morgonrapporternas asiennotiser med en smula salt då hävstången lär vara det som skapar rally/ras i den regionen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.