Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Senaste Setupen

Jag har lovat att berätta lite om min nuvarande setup.

Vänster bull (upp):
Internet, översikt över sektorerna samt de aktier jag tradar mest, några Post-its med ledord, anslutsticker för alla aktier för att få en känsla av marknadsrythmen.

Mitten bull:
Översikt över några sektorer, depå och orderinformation, klocka, index samt nyheter med larm på de aktier jag tradar mest, samt katastorford som bomb, explosion ränta och såna viktiga händelser som jag kan behöva reagera snabbt på. Detta gör att jag inte behöver glo på nyheterna så mycket utan oftast får en ljudsignal när det händer något som rör det jag tycker är viktigt.

Höger bull:
En tredje tradingyta med charts i olika timeframes, orderläggning, orderflöde, mäklarstatistik etc.

Vänster bear (ner):
Charts i olika timeframes (Daglig, 30 eller 5 min och tick) för två aktier för min primära orderläggningsskärm i mitten.

Mitten bear:
Här sker den mesta av min trading. Jag har orderläggning orderflöde, mäklarstatistik och nyheter för två aktier. Nyhetsfönster för aktierna på min huvudlista i mitten och avslutsticker för alla aktier på min fokuslista.

Höger bear:
Här har jag charts för 12 stycken bolag som ger mig en snabb översikt över de bolag jag oftast handlar i. Jag har både 5 min candlestick charts, samt tickcharts ovan/under varandra för att snabbt kunna växla mellan olika vyer. Jag öppnar ofta clicktradingfönster för orderläggning här och tradar vissa av bolagen direkt från detta fönster om jag inte hinner lägga upp bolagen på de större tradingytorna etc.

Tangentbordet kan ni läsa om här: http://www.bullbeartrading.se/2010/11/22/tangentbordet/

13 Responses to “Senaste Setupen”

 1. Grodan Boll skriver:

  Snygg setup, gaming-mus o allt :D

 2. Marengen skriver:

  sweet setup john!
  En nybörjar noob fråga, har själv två skärmar här hemma och the online trader, men hur gör man så man kan dra in saker på den andra skärmen, för nu kan jag endast använda TOT på den primära skärmen, kan inte dra över något diagram eller liknande till den andra skärmen. Hur ”låser man upp ” så man kan dra in saker på andra skärmar? :)
  Mvh

 3. JRT skriver:

  Grym setup! Läste i ett tidigare inlägg om omsättnings krav för att få sitt i Nordnets börsrum. Vad hade du för daglig omsättning när du började i höstas? När började du size upp dina postioner med dags inlåning? Tack för en grym blogg som följs dagligen med stort intresse! Lycka till med affärerna framöver =)

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena JRT.
   Man börjar på 0 och arbetar sig uppåt. Det beror på hur bekväm du är med storleken på dina positioner, så det är rätt individuellt.
   Sizade upp successivt under hösten och försöker fortfarande pusha mig.
   Är inte i närheten av där jag skulle vilja vara.

 4. Grodan Boll skriver:

  Bästa/sämsta för Mån/tis? :)

 5. […] Huvudskärm (mitt): Mina två fokusaktier (byts ibland ut under dagen). Jag gillar att ha fönstrena i horisontell linje då jag tycker jag får bäst översikt och känsla så. UPPDATERING 1,  20101026: Min 3-skärms-setup finner ni HÄR: UPPDATERING 2, 20110215: Min 3-skärms-setup finnr ni HÄR: […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.