Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Dagen öppnade tyngd av utvecklingen i mellanöstern som bland annat dragit med sig USA i går.

Men det är fantastiskt vad köparna håller emot så fort vi dippar en aning här i Sverige. Det är dessutom tunt och går blixtsnabbt åt båda hållen.

Snabbast är rekylerna upp när jag antar att de som är short term korta och panikar ut i de snabba spikarna uppåt.

Grafen nedan är på första timmens handel i OMXS30 terminen, men liknande action har jag brottats med även i bla SKF B, Volvo B, Alfa Laval mm.

Jag har varit kort på morgonen och som tur var lyckats ta mig ut i närheten av bottnarna och undvikit de brutala ”shortsqueezarna” som marknaden bjudit på, men ska nu försöka sitta lite på händerna för att försöka reda ut vad som händer.

Titta så tunn SKF varit under morgonen.

Det är bra att volatiliteten går upp, men det man inte ser i grafen är att man får en känsla av att de till synes välfyllda orderdjupen är typ fyllda med luft, och datorerna styr rörelserna snabbare än vad vi dödliga hinner blinka, RUSKIGT svårt att taima denna marknad, och tyvärr ännu lättare att bli upplurad på läktaren av all manipulation.

Det är en hel del volym som går igenom, men jag skulle behöva operera in ett chip i hjärnan för att hinna få ta del av den.

3 Responses to “Tunnt på börsen??”

 1. Fellow Trader skriver:

  Hmm OMX har fallit i en månad. Inte per automatik bästa blankningsläget nära ett stöd på 1100 på en börs som fallit i en månad, idag gick det vägen men imorgon repar sig omx igen. Många placerare som letar efter en punkt att gå in lång i bulls, 1100 var nog en sådan, 1080 nästa.

  • John Lönnqvist skriver:

   Med tanke på flödet, beteendet och omvärlden så kändes det ganska uppenbart att 1100 var på väg att knäckas. Jag syftade på de blixtsnabba och till synes tunna spikarna som omx och flera aktier gjorde under förmiddagen som gjorde det väldigt svårt att hålla i tradesen.

   Det ska helt klart bli intressant att se hur marknaden reagarar nu när vi är inne i mitten av den förra rangen i OMX.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.