Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

 

45 Responses to “Pressmeddelande: John Lönnqvist till IG Markets”

 1. Th skriver:

  Genom IG-markets har man ju inte ens avslutsticker och mäklarstatistik. Odugligt för daytrading med andra ord.

 2. Mr T skriver:

  Kul John!

  Lycka till med det nya. IG Markets verkar ju ha en hel del intressant att erbjuda och jag har besökt Londonkontoret vid några tillfällen och det är ett trevligt gäng som sitter där.

  Skall bli kul att följa dina framtida alster och spännande att se den nya inriktningen. Kör så det ryker!

  Mvh

  Mr T

 3. Grodan Boll skriver:

  Kommer du att hålla på med trading inom IG Markets då?

 4. Rodney skriver:

  tre grejer
  1. grattis
  2. kolla upp vilka regler som gäller innan du börjar trada själv. fondhandlarföreningen samt FI, vet inte under vilken tillsyn IG råder
  3. Din första punkt, gällande DMA är fullständigt felaktig. DMA betyder Direct Market access, dvs du handlar på en marknad via en exekverande mäklares medlemskap, men utan att den exekverande mäklaren är inne och pillar på ordern. Ungefär som att du själv handlar som börsmedlem. Marknadsdata, som du pratar om orderdjup etc. är en helt annan sak. Vad jag vet sysslar inte IG med DMA, som exempelvis Carnegie Direct, Neonet, Instinet, etc etc

  • John Lönnqvist skriver:

   1.Tack
   2.Jag har stenkoll på detta, men vet inte hur mycket jag får säga pga interna sekretessregler.
   3.Gick du in på länken i inlägget? http://www.igmarkets.se/cfd/dma-equities.html . Vi visar orderdjupet från marknaden. När du handlar en CFD som är ett kontrakt som speglar underliggande aktie, index mm så handlar vi för kunden i marknaden. Vi kan säkert gå in djupare på det tekniska i framtiden.

 5. peter skriver:

  Beträffande avlutsticker, så är IG motpart i alla affärer så du kan inte se andras avslut. Möjligtvis de som sker i ”verkliga börsen” men där handlar inte IG.

  • John Lönnqvist skriver:

   Peter.
   Jag vet inte var du får din information ifrån men det du talar om känner jag inte igen beträffande IG.
   Den avslutsticker du ser när du tittar på en aktie i IG Tradern är det orderflöde som sker på börsen. Det finns ju givetvis inget naturligt flöde i CFD marknaden, all handel är ju baserad på underliggande marknad.
   Vi är inte motpart till våra kunder. När du handlar ett CFD kontrakt hos oss på en underliggande aktie så tar vi motsvarande position i marknaden. I detta fall tjänar vi pengar på det vanliga courtaget du betalar när du handlar, som vilken mäklare som helst.

   • Ola skriver:

    Hörru Johan,
    Det är inte på courtage/kommission IG och CMC tjänar pengar på, utan på räntor. Låtsas du inte känna till detta eller har du inte läst på hur CFD:s fungerar?

 6. Grodan Boll skriver:

  Du verkade ju vara intresserad mer av trading förut men detta har ändrats? Varför sökte du inte dig till någon tradingfirma eller liknande där du faktiskt får tradea?

  • John Lönnqvist skriver:

   Jag är fortfarande lika intresserad av trading som tidigare. Det finns dock en annan sida av mig som också uppskattar det sociala mm med ett mer normalt yrke.
   Det finns extremt få företag som tar in traders i Stockholm.

   • Grodan Boll skriver:

    Men det finns ju fler i London och där skulle du ändå jobba nu? Men det kanske bara är för en kortare period?

    Måste erkänna att det känns lite tråkigt att det inte blev mer trading. Men men, är ju ditt val.. :)

    • John Lönnqvist skriver:

     Jag ska bara till London och jobba nästa vecka, har inga planer på att flytta dit.
     Förstår att det kan vara en besvikelse, men jag tycker själv att det ska bli riktigt kul.

 7. I skriver:

  Grattis!
  Bloggen blir en försäljningskanal för IG med andra ord!

  Har erfarenhet av CFD handel via CMC Market förmodligen IG:s största konkurrent. Har även testat demokontot på IG, men väljer CMC före IG. De tjatade mkt om transparens på IG men då jag gjorde jämförelsen med CMC så verkade IG desto krångligare.

  Skriv som det är du har svårt för att gå plus på daytradingen och blir ambassadör för IG och med en ofta besökt blogg ger det en ypperlig kanal för IG.

  MVH

  • John Lönnqvist skriver:

   Tackar.
   Nja i början när jag hade diskussioner med IG så var det ev prat om att pausa bloggen helt.
   Nu verkar det som att jag kommer att kunna hålla den levande, men då blir det i så fall med en del av det material jag gör för IG. Jag vet faktiskt inte riktigt hur det kommer att bli. Men någon aktiv försäljningskanal kommer det inte att vara, det gör nog andra aktörer som kan satsa heltid på sina sidor bättre.
   Jag räknar dock givetvis med att vissa tidigare läsare kommer tycka att det är mindre intressant, medans det kan ge mervärde för andra.
   Det stämmer att CMC är vår största konkurrent här i Sverige. Det du har hört gällande transparens kan ligga i DMA som det har pratats om ovan. CMC väljer själv vilken spread de vill visa kunderna.
   Jag tror inte att du har tillgång till DMA i demoversionen, får titta närmare på det.
   Tradingen har som alltid gått upp och ner under resans gång. Jag är inte missnöjd, men känner att jag skulle behöva ett större kapital för kunna leverera en mer avslappnad procentuell avkastning för att stötta mitt leverne.

 8. Peder skriver:

  Kul att det är officiellt och att du är igång!

  Jag hoppas att du kan försöka lobba för att IG drar igång cfdhandel via KF, vet att SAXO har erbjudit detta tidigare, (mycket möjligt att dom fortfarande gör det, har dålig koll på dom).

  Grattis än en gång

 9. En annan daytrader skriver:

  Alltid när daytraders börjar på firma igen handlar det om det sociala man saknar osv. Ingen vill erkänna att man inte hade vad som krävdes för att leverera lönsamhet alternativt orkade med arbetsvillkoren.

  Sanningen är egentligen att det sociala kan du få i ett tradingrum men att vara daytrader innebär; den mentala pressen av att gå + ink courta varje dag (även om du självklart inte gör det), glöm pension, glöm semesterlön, glöm föräldraledighet, glöm a-kassa etc. Om du inte leverar bra mycket mer än en svennebananlön på trading över tid är det helt enkelt inte värt det för de flesta. Men ingen vill erkänna han inte klarade av att trada in tillräckligt för att det ska vara värt det utan då blir det istället pratet om det sociala. Hört det förut många gånger…Men skitsamma, grattis till nya jobbet John!

  • John Lönnqvist skriver:

   Det är precis som du säger, det har jag aldrig sagt emot. Men jag tycker inte att daytrading på heltid är värt det med tanke på alla de faktorer du nämner ovan om du bara producerar ”svennebananlön” eller tom ofta mindre, som i mitt fall.
   Ska jag daytrada på heltid så behöver du täcka alla de delar du nämner ovan, och det gör inte jag. Procentuell avkastning har det inte varit något fel på när jag slår ut det över tiden på det lilla kapital jag arbetat med, men inkomstmässigt kontra vad jag vill ha varje månad för att tycka att livet är soft så har jag inte legat där jag vill ligga.
   Tittade tillbaka på min update jag gjorde i går och la till lite om detta.

  • Trader skriver:

   Visst är det oftast så men inte alltid. Finns de som ledsnat på att trada för egen räkning. Känner folk som slutat tvärt med tradingen trotts riktigt stabila och fina resultat. Skulle själv kunna tänka mig ta ett vanligt jobb fast avkastningen på tradingen är riktigt bra. Varit på en intervju där fick jag jobba mycket med att förklara varför jag skulle vilja ha ett jobb där jag jobbade betydligt mer och tjänade en tiondel så mycket. Pengar är inte den stora drivkraften utan skulle jag hitta ett jobb som jag tror skulle vara roligare så skulle jag ta det fast jag tjänade betydligt sämre.

   • John Lönnqvist skriver:

    Förstår vad du menar. Jag har alltid tidigare haft väldigt sociala yrken och gillar att kunna göra relationsbyggande affärer med folk. Personligen tycker jag att det är en enorm skillnad på förmedlad energi, gentemot att sitta 9 h om dagen och enbart titta på flöden. För mig var det båda faktorerna som avgjorde.

    Hade inte haft något emot att trada ett tag till, men jag tycker IG är ett bra företag, med bra kollegor samt att jag får en väldigt varierande tjänst vilket avgjorde det snabba bytet.

 10. Mr T skriver:

  Förstår inte riktigt all kritik a la ”han slutar för han tjänade inte nog med pengar, och inte för det sociala”. För det första är det väl Johns ensak varför han slutar. För det andra är det trist att alla är så negativa. För det tredje är det mycket svårt att tjäna bra med pengar på egenhandel i synnerhet om man begränsas av litet eget kapital. Att bli bra på trading är en lång process. Mig tog det 12 år innan jag blev riktigt lönsam. På vägen dit hade jag en hel del ”misslyckanden”. Det ni kallar för misslyckande kallar jag för lärosteg. Det tar tid att bli bra på något. Det krävs arbete, disciplin och ett gäng negativa människor i ens omgivning som man vill motbevisa.

  Själv tycker jag att dit beslut verkar klockrent John. Precis som du säger tror jag du kommer att uppskatta din nya arbetsplats. Dessutom sitter Londonkontoret i samma lokaler som ett gäng duktiga traders (främst Eurex) så det kommer att bli lärorikt på många sätt. Jag hoppas att det blir ett intressant och givande arbete, att vi får fortsätta ta del av dina tankar här på bloggen och att du mår väl.

  Marknaden finns alltid kvar, och jag är övertygad om att du sitter och vevar i den i framtiden. Fram tills den dagen: Lev väl!

 11. MT skriver:

  Kan inte säga annat än GRATTIS!

  Det är modigt att över huvudtaget våga ”offra” 1-2 år på att försöka uppfylla en dröm och få testa på sitt drömyrke. Tror i ärlighetens namn INTE att ”vanliga svennebananer” skulle våga säga upp sig och chansa på att starta eget inom trading eller något annat de drömmer om. Du är modig!
  Det har lett till framgång karriärsmässigt även om du inte blivit miljonär eller ekonomiskt oberoende.

  Kör hårt på nya jobbet och det ska bli spännande att följa din utveckling!

 12. Generationett skriver:

  Galet vad folk kryper fram och pekar finger och säger ”du är sopa” så fort man är ärlig och inte speglar framgång som den de ser på bio. Sjukt galet. Ser fram emot det nya upplägget. Se för fan till att inte lägga ner bloggen helt. Vad ska jag annars göra när jag är på jobbet? /G1

 13. John Lönnqvist skriver:

  FYI.
  Jag tog bort några inlägg där det blev lite otrevlig stämning sinsemellan läsare.
  Tycker inte det passar hemma på denna blogg.

 14. LuckyExpress skriver:

  Congratz till nya jobbet. Du har motiverat och inspirerat många genom riktigt bra inlägg! Om du fortsätter skriva så är de jättespännande, om INTE så har du material här på bloggen som är guld värt i ett bra tag framöver ;)
  Lycka till och ha de bra!
  mvh
  LuckyExpress

 15. Andreas skriver:

  Grattis John.
  Kul att du valt just IG. Verkar som ett klok beslut. Hoppas även du med dina erfarenheter kan vara med och utveckla deras tjänster för en allt mer attraktiv trading.

  Och tack även till en bra blogg. Har fått mig att på allvar komma igång med min trading och ser även mitt val av IG som ett klok beslut när även du valt den vägen.

  Grattis och lycka till i framtiden.

 16. Johan H skriver:

  Hej John och gratulerar med nytt jobb!
  Jag har själv nya saker på gång som jag tror du gillar på fritiden, det kommer snart en pressr på Fb bland annat.
  Grattis
  Johan

 17. Henk skriver:

  Grattis till jobbet!

  Folk tjatar om hur bra Londonkontoret är, jag har varit uppe på kontoret på Stureplan och tycker det är riktigt sjysst! Visst det är litet, men vilket läge!

  Förstår att det är svårt att få ihop det när man inte har ett stort startkapital, folk klagar på att avkastningen är dålig osv, eller att du skyller på det sociala det handlar ju inte om hur många procent man gör på en månad utan hur mycket pengar man har att applicera på dom där procenten man kan göra… Den sociala biten är den jag tycker är jobbigast med trading också, visst man har dåliga veckor osv, men det tillhör ju ”spelet” men att inte kunna planera in en lunch för att man kanske sitter i position osv tycker jag är den jobbigaste biten med trading…

  Kul med jobbet och hoppas att bloggen fortsätter, om inte så finns det ju väldigt mycket bra material att läsa här, även för en valutahandlare som mig själv…

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Henk.
   Ja Londonkontoret ar riktigt riktigt bra. Jobbar har denna vecka.
   Det har varit brutalt tryck har i dag iom katastroferna i Japan.

   Det ar inte forens nu jag verkligen fattat hur enormt IG Markets ar.
   Verkar vara ett riktigt skarpt team har, forstar att de/vi ar storst i varlden pa vad vi gor (ja, ja, det var reklam, hehe)

   Tack alla for positiva kommentarer och Johan jag ser fram emot att se vad du har i gorningen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.