Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

26h countdown

Tävlingen stänger om 26 timmar.

Se föregånde inlägg för mer information.

Händelseutvecklingen för guld har minst sagt varit intressant denna vecka då vi sett ädelmetallen backa ner igenom tidigare stödnivåer.

Guld befinner sig för tillfället i den tidigare stödzonen runt 1500. Ovanför oss har vi på kort sikt ett motståndsområde mellan 1520 och 1530, ovanför det givetvis dubbeltoppen vid 1570-1580.
Nedanför oss ser vi stödnivåer på 1492 och området kring 1476.

Om det är någon som på senaste tiden följt händelseutveklingen på Gulds lillebror Silver så vet ni att CME både i måndags och tisdags gick ut och höjde säkerhetskravet för silverkontrakten. Detta resulterade i ett prisdump utan dess like denna vecka då det verkar som många bl.a justerat säkerhetskraven i sina portföljer. I måndags morse kostade silver 48 dollar, i dag kostar metallen 37,90.

Någon som har utnyttjat detta?

Mvh

John Lönnqvist

3 Responses to “26h countdown”

 1. pelle skriver:

  oh yes…

  bear silver x4 Commerzbank idag +36%

  tror du det stannar/ går upp inom kort igen? unhgefärlig tidsgräns? vecka?

 2. Fredrik skriver:

  John,
  helt off-topic men, har googlat runt men hittar inte svaret på:
  Vad baseras IG Markets Sweden30 på efter att Sthlm har stängt? Vad jag vet finns det ingen omxtermin som handlas då? Eller?

  Mvh

  • John Lönnqvist skriver:

   Tjena Fredrik.
   Bra fråga!

   För er som inte förstår vad detta är så prissätts IG Markets CFD på OMXS30 (Sverige 30) 24 timmar om dygnet.
   Under den svenska börsens öppetiden baseras rörelsen på utbud och efterfråga i de 30 aktier som ingår i OMXS30.

   När den svenska marknaden är stängd prissätter vi vårt Sverige 30 index baserat på den utländska terminshandeln, tex Europa, USA, Asien.

   Är du som trader/investerare tex exponerad på den svenska aktiemarknaden och det händer något under natten som får marknaderna att falla så kan du tex gå in och hedga dina positioner i vårt Sverige 30 index i stället för att tex leta upp Japanska Nikkei och gå kort på japanska marknaden.

   Det är även många som tittar på vårt Sverige 30 index innan börsens öppning (även de som ännu inte är kunder hos oss). Detta för att få en bättre känsla för vilket pris OMXS30 ska öppna på i stället för att titta på något annat utländskt index för att få en känsla för om OMXS30 ska öppna upp eller ner.

   Hör givetvis av dig om det dyker upp fler frågor.

   Mvh

   John

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.