Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Det stora raset.
I fredags var Diamyds börsvärde 3,5 miljard kronor.
I måndags när börsen öppnade fanns det bara en halv miljard kvar – en värdeminskning med 83%.

Den psykologiska bördan.
Detta innebär att tusentals investerare tillsammans förlorat miljontals kronor. Det tragiska är inte bara vilken ekonomisk katastrof detta innebär för många. Ofta blir nämligen de psykologiska såren större än plånbokens.
Att ta en förlust gör alltid ont, men börsfall som detta kan tömma en hel aktiedepå eller tom sätta den som investerar i skuld.
I många fall gör förluster som dessa att man tappar förtroendet till börshandel och inte tittar åt en akties håll på länge.

En vanlig stopp loss fungerar inte alltid.
För att skydda sig mot kursfall av detta slag så är det standard att tillsammans med en riskstrategi använda en stopp loss.
Problemet med en vanlig stopp loss är att den i fall som med fallet i Diamydaktien blir helt värdelös. När en aktie på detta sätt gapar ner, dvs öppnar på minus 83% så är det först där som din stopp loss kommer att utlösas eftersom det inte sker någon handel mellan stängningspriset och nästa dags öppningspris.

Skydda dig mot plötsliga börsfall.
IG Markets som är världens största CFD nätmäklare har en funktion som kallas för garanterad stopp loss. Detta innebär att du som tex Diamydägare hade kunnat sätta din garanterade stopp loss 5% bort från ditt köppris.
På detta sätt hade du skyddat dig från 94% av fallet.

Mvh

John Lönnqvist

5 Responses to “Undvik att hamna i Diamydknipan”

 1. Gustav skriver:

  Finns småaktier som Diamyd att handla genom CFD:s hos er?
  Vad är villkoren för att få en garanterad stopploss, går det exempelvis alltid att få i aktier till bolag som rapporterar vid lunchtid osv?

 2. John Lönnqvist skriver:

  Hej Gustav.
  Diamyd finns att handla hos IG M. Här finns mer information och listor: http://www.igmarkets.se/cfd/share-cfds.html

  IG Markets erbjuder DMA ( Direct Market Access) på aktier. Det betyder att du handlar aktier på samma premisser som på börsen. Finns volymen på börsen så ser du den i IG Traders orderdjup och du kan därmed handla aktien om den finns listad i vårt produktutbud.

  Minsta stopp-loss distans för GS på svenska aktier är 5% – 67,5 öre på Diamyd till rådande kurs.
  GS måste läggas vid öppnandet av positionen.
  + 0.3% i courtage på öppningstransaktionen.
  Man betalar därmed en liten avgift för att bli garanterad sin stop, fungerar typ som en försäkring. Anledningen till avgiften är att IG tar all risk iom att vi inte kommer ur positionen förens det pris där aktien öppnar, i Diamydfallet hade det varit 83% ner :S

  Hör av dig om det är något mer du undrar över.

  Mvh

  John

 3. Peder skriver:

  Hej,

  Hoppas att det går bra på IG. Hur har det gått rent juridiskt med era GSL efter Diamyd? Anledningen till att jag frågar är att i dagsläget samarbetar vi med er konkurrent men jag personligen gillar er bättre. Om ett GSLavtal verkligen är 100% juridiskt tätt så finns det säkert en anledning till att utvärdera IG som alternativ. Det skulle dock troligtvis krävas dokumentation som visar att ni faktiskt har betalt tillbaka beloppen som motsvarar nivåerna där GSLna låg för att jag ska kunna övertyga mina chefer.

  Diamydfallet utgör onekligen en bra säljpitch.
  Du kan gärna svara på mailen om du vill

  MVH
  Peder

 4. […] är från Bull Bear Trading Det stora raset. I fredags var Diamyds börsvärde 3,5 miljard […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.