Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Fråga:
Hej.

Mitt problem är att rida vinsterna (ingångarna hittar jag ganska bra).

Försöker jag rida, går det åt h-vete, rider jag inte ja då….Hur råda bot på detta?


Svar:
Att rida vinsterna är en av de svåraste faktorerna och är grundat i varje enskild traders psykologi. Jag har själv ofta problem med detta då det allt för ofta lockar att ta vinsten som redan ligger där på bordet då vi vet att den snabbt kan försvinna.

Det finns dock några knep man kan använda sig av:

  1. Du kan träna på detta genom att visualisera dig sitta och titta på marknaden längre när du har position, och se dig själv hålla dina positioner längre.
  2. Du kan också rent tekniska arbeta på att försöka låta positionen bli antingen en plus eller minustrade enbart baserat på dina satta regler för målpris och stopp loss när du tog traden .
  3. Sen kan du även använda en större timeframe på din graf när du väl har position så att du inte blir ”utskakad” innan traden når mål. Dvs taima din entry i det mindre perspektivet, men titta på en 30 min /timme / daglig graf osv för att hålla koll på det större perspektivet och minska känsligheten för några tick hit och dit (beroende på vad som passar din stil) när du väl har tagit entry.
  4. En ytteligare detalj du kan arbeta med är att ta av halva din position och låta andra halvan rida vidare.
  5. Jag kan också rekomendera dig att använda en dynamisk stopp loss som automatiskt ligger och följer med din position när den går åt rätt håll. Detta kräver att du också låter antingen din stopp (eller profittarget om du använder det) ta ut dig ur marknaden.
    Glöm inte att ta bort din stopp loss om du hoppar ur marknaden bara.
Hör gärna av dig om du har ytterligare frågor gällande detta.

Lycka till.

/John Lönnqvist

Tidigare frågor:

Maila mig på: john.lonnqvist(a)igmarkets.se
Alla frågor behandlas anonymt om inget annat önskas.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.