Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Fråga:

Jag hade tänkt att trada med stöd av 5M, 15M och 1H diagram enligt:

5M =  för Entry och Exit

15 M =  för själva tradingen

1H =  för riktning mm

18/4 = Dynamisk StopLoss, dvs stopplossen = 18 pips och dynamiska delen = 4 pips ca.

Min tanke är då att jag efter Entry bevakar tradens utveckling  (med manuell stop) så jag

är säker på att den inte backar för mycket i inledningen.

18/4 är just nu en hypotes som jag inte testat. Har du ett förslag som enligt din erfarenhet vore bättre ??

Vilken erfarenhet har du av Dynamisk Stoploss ??   Har jag missförstått något ??

Ps du hade ett webbinar  som jag lyckades missa finns det på IGmarkets hemsidan ?

Med vänliga hälsningar

—————————————————————————————————————————-

Svar:

Hej.

Jag använder för närvarande daglig, 30-60 min chart att titta på, samt 5 min för att taima en eventuell entry/exit. Jag flippar lite mellan 30 och en h för att se vart jag ”ser” marknaden bäst.

Gällande din stopp loss är det svårt att alltid ha tex 18 pip stopp. Eftersom marknaden hela tiden ser annorlunda ut måste du arbeta med olika stopp-loss avstånd för varje enskild trade. Att alltid sätta samma stopp loss distans är som att anta att marknaden alltid ska göra samma rörelser.

Stopp loss bör alltid anpassas till det rådande handelsmönstret och volatiliteten. Du ser detta när du tittar på grafen.

Sätt stopp utifrån 30 min eller 1 tim grafen så att du också har möjlighet att ta större vinster i det lite större intradagsperspektivet.

För att kunna göra din stopp flexibel måste du anpassa din tradingvolym. Är du van att tex köpa 10 kontrakt med 18 pips stopp loss så får du om du på en trade behöver ha 36 pips stopp loss avstånd köpa 5 kontrakt osv.

Ett annat utmärkt verktyg som jag själv och många andra använder sig av är att justera din positionsstorlek när du har rätt, dvs scala in sin position.

Eftersom det är så mycket brus i marknaden nu för tiden med tusentals tradingrobotar som härjar är det svårt att enbart gå all in på ett pris. Därav är det vanligt att köpa och sälja i ett område snarare än ett pris.

Det finns två fördelar med detta:

  • Har du misslyckats med din taiming för entry kommer du att ha en mycket liten position på när du blir utstoppad.
  • Lyckas du med din taiming och kringliggande marnader och indikatorer går din väg kan du tillåta dig själv att aggressivt öka på din position.

På detta kommer du ofta ha en större position på när du har rätt och en mindre när du har fel.

En manuell stopp kan fungera när du konstant bevakar din position. Detta är något jag själv även gjort. På senaste tiden har jag dock experementerat med att sätta in en stopp loss i marknaden för att sätta min egen psykologi ur spel. Detta också för att det är lättare att lämna skärmarna med ett lugn i kroppen.

Dynamisk stopp loss är ett mycket bra verktyg. Det gäller att inte sätta den för tight bara så att du blir utstoppad av minsta lilla rörelse. Låt den dynamiska stopp lossen från början hänga ihop med din vanliga stopp loss.

Sedan beroende på hur du arbetar med din position (scalar in och ut) så kan du justera den.

Vissa vill vid en vinstrade behålla tex ¼ position med en vid dynamisk stopp loss för att ge trenden utrymme att utvecklas ännu mer mot slutet. Bra strategi tycker jag då du på det sättet kan få riktigt fina trades.

Vissa vill öka och öka sin position under loppets gång när de har rätt och låter stoppen ligga på bekvämt avstånd till en början för att sedan tighta till den för att börja låsa in vinst beroende på hur marknaden utveklas.

Ang webbseminariet så finns det tyvärr inte på hemsidan. Jag arbetar just nu med att producera videos som jag hoppas ska kunna läggas upp om några veckor.

Hör gärna av dig med funderingar kring detta.

Mvh

/ John Lönnqvist

3 Responses to “Fråga: Tidsperspektiv, taiming och stopp.”

  1. […] here to see the original: Fråga: Tidsperspektiv, taiming och stopp. © 2011 Ekonomibloggar Powered by CTR […]

  2. […] är från Bull Bear Trading Fråga: Jag hade tänkt att trada med stöd av 5M, 15M och 1H diagram enligt: 5M =  för Entry […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.