Prenumerera:
På bloggen
På kommentarer

Do achaten-suisse.com it!!!

https://twitter.com/#!/John_Lonnqvist

4 Responses to “Följ mig på Twitter”

 1. Missbrukare skriver:

  Hej Hej igen

  Nu har jag kommit till insikt.

  Om du vill, så lägg mer än gärna in lite av det som jag skriver, som ett inlägg, så att alla kan läsa, för det är viktigt.

  Det som jag villl berätta, det är att jag har äntligen kommit på att jag lider av ett stort spel-beroende, som lett till ett stort missbrukande av spel. I detta fallet så är spel, synonymt med börsen.

  Jag har under flera års tid, haft den ena efter den andra förhoppningen om att ”göra klipp” på börsen och dess svängningar. Jag har, precis som så många andra, hoppats och trott på något som i själva verket inte varit rimligt.

  Detta är en av anledningarna som jag tycker det kan vara bra om du skriver om det öppet i din blogg. Det behöver givetvis inte vara mina ord, men jag tror att väldigt många ”glömmer bort” att det är väldigt lätt att bli beroende och stänga in sig, dels i sin egna värld och även i sin egen lägenhet och som till slut, lätt ledder till ensamhet och man utesluter andra saker, något som man inte allt lägger märke till när man är ”mitt i det”.

  Jag har kommit till insikt med detta, något som jag har lärt mig en läxa av, jag hoppas det iallafall. Innan har jag tänkt ”okej, jag väntar lite, sedan, sedan så kommer det gå såååå bra…..”, men det gör det väldigt sällan.

  Jag är högt utbildad inom ekonomi och entreprenör, men i ett beroende så spelar det inte så stor roll. Om man inte kan hantera vad man en gång lärt sig, så vet man ju oftast ändå vad man lärt sig, även om man inte följer det…

  Jag summerade för några timmar sedan, hur mycket jag ”spelat bort” på börsen under de senaste åren. Från 2007, tills idag, så är det ÖVER 750 000kr. En liten tröst är att det inte är lånade pengar, men ändå.

  750 tusen, jag kunde gjort väldigt mycket för dem pengarna. Okej, inte köpt mig ett hus, eller ett flygplan eller så, men skulle kunna köpa mig splitter ny bil utav helt ok modell och DESSUTOM ha pengar över till annat.

  Det är även vad min hyra, el och internet kostar totalt under 15år, så det skulle jag kunna ha betalt. ett tio tal jorden-runt-resor och dessutom leva väldigt lyxigt på resorna etc etc

  Alla dessa saker och möjligheter har jag försummat och sumpat, bara för att jag varit så ”insnöad” i att leta fynd och försöka finna hopp på ”klipp”.

  Nu ska det förvisso inflikas att jag haft aktier i både ”Flyme”, ”Carnegie”, ett gruvbolag som kursade och några andra, så det var utom min direkta möjlighet att agera, så räkna bort 150 tusen, men 600 tusen kronor, det är mycket det också.

  Jag tror att väldigt väldigt många befinner sig i samma situation, MEN de ser inte riskerna, de väljer att tänka ”nej men så, så är inte jag….” och väljer att bortse från verkligheten, vilket jag tror är väldigt väldigt riskabelt i sig!?

  Jag kommer inte att lämna börsen för gott, men jag kommer i största möjliga mån, minimera mina affärer, tänka på framtiden och blicka framåt.

  Kommer inte heller att gräma mig i evigheter över vad som skett, utan ha det som en lärdom för framtiden.

  Hoppas att någon här, har tyckt det varit intressant att läsa.

  Ha en trevlig helg

  • John Lönnqvist skriver:

   Hej Missbrukare.

   Det är givetvis mycket tragiskt att höra om din upplevelse och jag förstår att det finns andra med liknande erfarenheter där ute.

   Jag måste dock säga att det verkar som att du gillar betting/gambling mer än trading.

   Trading är en process som i första hand består av riskkontroll, psykologi och strategi mm.

   Ett enkelt verktyg som stopp loss är ett måste när man är aktiv på aktiemarknaden.

   Kolla in detta seminarie som jag höll för ett tag sedan gällande riskhantering: http://www.bullbeartrading.se/2011/09/16/tradingvideo-riskhantering/

   Jag hoppas att du lärt av dina misstag och är redo att gå vidare.

   Hör av dig om det finns något jag kan hjälpa dig med gällande detta.

   Mvh

   John

 2. MeandMrMarket skriver:

  SL ska sättas innan du tar position, om du har svårt att hålla SL.. handla endast köp call/put optioner..

  Mvh meandmrmarket

 3. […] inlägg från Bull Bear Trading Do it!!! […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.